Hart voor Den Dungen stopt

DEN DUNGEN – De stichting Hart voor Den Dungen houdt er na drie jaar mee op. De activiteiten gaan overigens wel door, ze worden overgenomen door DuBos en Litserborg.

Hart voor Den Dungen is opgericht met als doel activiteiten in Litserborg te organiseren op het gebied van ontmoeting en educatie voor inwoners van 55 jaar en ouder. Dit wilde de stichting doen samen met vrijwilligers en andere betrokken partijen met een warm hart voor Den Dungen. De doelen zijn voor het grootste deel bereikt binnen de drie jaar die de oprichters ervoor uitgetrokken hebben.

Met hart en ziel hebben zo’n 25 vrijwilligers zich hiervoor ingezet. Zo hebben ze maandelijks een druk bezocht eetpunt en een kaartavond gehouden. Ook bekend zijn het jaarlijks carnavalsbitterballenbal en het kermismatinee. De infobalie Litserborg waar je terecht kunt voor allerlei vragen of een praatje. Er waren diverse theatervoorstellingen, muziekavonden en -middagen. Herinneren jullie je ook nog het zomerprogramma? Allemaal activiteiten georganiseerd samen met Litserborg, BINT en andere verenigingen en clubs.

Verder zijn uit vanuit de stichting vrijwilligers bij andere initiatieven betrokken geraakt. Denk daarbij aan de tuinploeg van Stichting Dungense Belevingstuin, het Repaircafé en de Werkplaats Litserborg.

De activiteiten gaan over naar andere organisaties met het hart op de juiste plaats. DuBOS zal het bitterballenbal en kermismatinee verzorgen. Litserborg neemt de organisatie van het eetpunt, de kaartavonden en de infobalie op zich.

Foto's:


0