Jo en Dien Pennings 60 jaar getrouwd

BERLICUM – Jo en Dien Pennings-Smulders zijn vandaag 60 jaar getrouwd. Beiden zijn geboren in Berlicum en hebben er heel hun leven gewoond, Jo 89 jaar en Dien 82 jaar.

Nadat ze trouwden hebben ze een paar jaar gewoond op Westerbroek. Ze kregen een nieuwe woning in de Sint-Jorisstraat, waar ze ruim 50 jaar gewoond hebben. Drie jaar geleden zijn ze de straat overgestoken naar een kleinere woning, waar alles gelijkvloers is. Jo en Dien wonen er nog volledig zelfstandig, zonder enige hulp of zorg.
De twee verkeren dan ook in goede gezondheid. Jo rijdt nog auto en zo kunnen ze zelfstandig ergens heen en samen fietsen ze regelmatig een rondje met de elektrische fiets.
Dien fietst normaal gesproken dagelijks naar de winkel, alleen in deze tijd van het coronavirus worden de boodschappen gedaan door dochter Jolanda. Zodra het weer kan, gaat Dien het weer zelf doen. Verder is het huishouden haar favoriete bezigheid.
Jo biljart graag in Den Durpsherd en tot vorig jaar deed hij dat ook nog in competitieverband. Ook gaat hij graag vissen bij ’t Ven en de Zandvang.
De twee kregen 5 kinderen, 12 kleinkinderen en inmiddels zijn er 3 achterkleinkinderen. Helaas hebben ze 6 jaar geleden afscheid moeten nemen van hun jongste zoon Ton, die met zware beperkingen geboren was en toch nog 47 jaar heeft mogen worden. Inmiddels hebben ze dit verlies een plaatsje gegeven en genieten ze met volle teugen van hun grote gezin. Het liefst gaan ze op bezoek of krijgen ze bezoek van de kinderen en kleinkinderen.
Het coronavirus heeft hun leven wel beperkt. Daardoor konden ze de vele bezoeken aan familie en bekenden, die ze wekelijks deden, niet meer doen. Ook was het niet fijn dat ze geen bezoek konden ontvangen. Gelukkig was het vaak mooi weer, zodat het wel mogelijk was om lekker buiten te zitten in hun eigen mooie tuin, als de kinderen of kleinkinderen kwamen, op veilige afstand van elkaar.
Zondag 19 juli vieren ze met hun gezin, naaste familie en kennissen dit 60 jarig huwelijksfeest.
 

Foto's:


0