Ogen te kort bij Meesters in Kunst

 

HEESWIJK-DINTHER – Het zijn allemaal ‘Meesters in Kunst’. De 15 deelnemende kunstenaars aan de gelijknamige expositie die van vrijdag 31 juli t/m zondag 20 september gehouden wordt bij Galerie De Meesters aan de Hoofdstraat 100B in Heeswijk-Dinther. Een tentoonstelling in allerlei verschillende disciplines en genres met gebruik van uiteenlopende materialen. Van beeldhouw-, glas-, keramisch en fotografisch werk tot schilderijen in vele varianten. Meesters in Kunst is elk weekend geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Ook in corona-tijd is iedereen van harte uitgenodigd om met inachtneming van maatregelen dus in een beschermde omgeving te komen genieten van een veelvoud van kunstuitingen tijdens Meesters in Kunst. Een titel die recht doet aan de vijftien deelnemende lokale, regionale en landelijke kunstenaars. In aanloop naar de tentoonstelling werden hun werken al door de kritische galeriehouders Henk en Wilma van Lieshout en Peter en Leonie Dekker beoordeeld. “Wij exposeren alleen hoogwaardige, onderscheidende, maar gelijktijdig ook toegankelijke kunst”, laten deze weten. De doelstelling is daarbij om kunstenaars die deze titel met recht mogen dragen een podium te bieden en een groot publiek te bereiken door niet van één markt, maar van vele thuis te zijn.
Hoewel de objecten en schilderijen niet onder één noemer te vangen zijn, lopen de schilderijen en objecten in een bijna natuurlijke lijn in elkaar over. Elk werk is in zijn totaliteit af. De ambiance van galerie De Meesters met zijn grote in elkaar overlopende, lichte ruimtes zorgen er tot slot voor dat alles mooi tot zijn recht komt. “Je komt bij ons ogen te kort”, stellen genoemden resoluut.
De expositie is elk weekend vanaf vrijdag 31 juli t/m zondag 20 september geopend, waarbij er op zondag een deelnemende kunstenaar aanwezig is om vragen te beantwoorden over zijn of haar werk. Daarbij is er de mogelijkheid om op zaterdag 8 en 22 augustus en zaterdag 5 september onder leiding van kunstenaar Rein van der Eerden deel te nemen aan een workshop glasfusing. Voor deelname hieraan en aanmelding of meer informatie over de expositie zie www.galeriedemeesters.com.

Leonie Dekker en Wilma van Lieshout

Foto's:


0