Op naar de vakantie met ‘Efkus wa Anders’

Lokaal 7 brengt elke zondagmorgen het actualiteitenprogramma ‘Efkus wa Anders’. Dit luchtige actualiteitenprogramma wordt gepresenteerd door de radiomakers Bert van Druenen en Ton Mathijssen. Verschillende lokale onderwerpen en ‘wist je datjes’ worden elke week behandeld.
Aanstaande zondag 12 juli besteden de programmamakers nog één keer aandacht aan de plaatselijke activiteiten van dit moment. Al diverse weken op rij is verhalenverteller Frederique Schoenmakers-de Groot te gast in het programma. Via de telefoon neemt zij de luisteraars met een zelf bedacht verhaal mee naar mysterieuze sferen.
De weken daarna genieten de programmamakers van een in hun ogen welverdiende vakantie. Halfweg augustus start het team weer met een nieuw seizoen van dit luchtige actualiteitenprogramma, dat dan weer wekelijks live te beluisteren is bij Lokaal 7.
In die tussentijd gaat ‘Efkus wa Anders’ terug in de tijd. Wekelijks kunt U luisteren naar fragmenten van uitzendingen uit de afgelopen jaren. Denk o.a. nog eens aan het bevrijdingsfeest met de colonne van Wheels die reed van Gemonde naar Middelrode, de Attelierroute, de 4 meiherdenking en het coronaorgel dat onlangs stond bij de Litserborg. Kortom een mooie compilatie van vele bijzondere momenten.
Uw evenement onder de aandacht brengen? mail: nieuws@lokaal7.nl. Nieuwsgierig? ‘Efkus wa Anders’ is elke zondagmorgen te beluisteren van 11.00 tot 12.00 uur.

Een Bakske met

De presentatoren Rob Vancrayelynghe of Ton Mathijssen nemen in dit programma een kijkje in het leven van een bekende of soms wat onbekendere inwoner uit de gemeente Sint-Michielsgestel. De luisteraars kunnen een uurtje meegenieten van vele verrassende verhalen over vroeger en nu. Ook voor dit programma geldt in de komende vakantietijd dat we terug gaan luisteren naar speciale gasten die het afgelopen jaren de studio hebben aangedaan. Zo vertelt Antoon Schuurmans uit Den Dungen over zijn grote hobby muziek. Ook de gesprekken met o.a. Rien Schakenraad voorzitter van de Meander en allesdoener Theo Danen uit Berlicum passeren de revue. ‘Een bakske met’ is elke zondag tussen 10.00 en 11.00 uur te beluisteren bij lokaal 7.

Webbeheerder gezocht

Voor onze website zijn we op zoek naar een enthousiaste medewerker die affiniteit heeft met WordPress en onze site(s) up-to-date wil houden met gegevens die het bestuur of programmastaf zal aanleveren, lijkt je dit leuk en wil je vrijwilliger worden of meer informatie? Mail dan naar radio@lokaal7.nl.

Lokaal 7 FM is te beluisteren via de ether 107.4FM, via de kabel op 87.5Mhz, via de website www.lokaal7.nl en zelfs via You Tube en de Lokaal 7 app. Programma’s zijn terug te beluisteren via uitzending gemist op de website.

Foto's:


0