Vanavond 250e uitzending Frans Pennings

Presentator Frans Pennings maakt vanavond, donderdag 30 juli, zijn 250e uitzending bij Lokaal7. Hij verzorgt elke donderdagavond tussen 19.00 uur en 20.00 uur zijn radioprogramma ‘De Franse Slag’. Deze naam is gekozen omdat er veel verschillende soorten muziek te horen zijn en er snel gewisseld wordt van muzieksoort.
Het meest aan bod komen wel jazz-, soul- en bluesmuziek. De naam van dit programma verwijst natuurlijk ook naar de voornaam van de presentator. Tot twee jaar terug werd het programma ‘Lokaal7 Jazz’ genoemd, maar omdat er zeker niet alleen Jazz gedraaid wordt, is de naam aangepast.

Elke uitzending wordt er aandacht besteed aan nieuwe uitgebrachte albums waarvan van een of twee nummers gedraaid worden. Wanneer er een belangrijke artiest is komen te overlijden, wordt daarbij stil gestaan en wordt er verteld wat hij of zij betekent heeft voor de muziek in zijn of haar genre. Zoals vermeld wordt er veel jazz gedraaid maar daar wordt zeker niet alleen de oude jazz-stijlen mee bedoeld. Er zijn op dit moment veel jazzmuzikanten en jazz leeft als nooit tevoren.

Jazz heeft zeer gevarieerde varianten. Neem bijvoorbeeld het “North Sea Jazz festival’ of ‘Jazz in Duketown’, daar staan echt niet alleen traditionele jazzmuzikanten op de verschillende podia. Mede dankzij die variatie zijn de festivals zeer zeker écht de moeite waard, net zoals dit radioprogramma. Luister dus maar eens op de donderdagavond van zeven tot acht naar Lokaal7. Je kunt het ook later via de website terugluisteren. Ook wordt het programma op de woensdagavond herhaald.

Webbeheerder gezocht

Voor onze website zijn we op zoek naar een enthousiaste medewerker die affiniteit heeft met WordPress en onze site(s) up-to-date wil houden met gegevens die het bestuur of programmastaf zal aanleveren. Lijkt je dit leuk en wil je vrijwilliger worden of meer informatie? Mail dan naar radio@lokaal7.nl.

Uitzendingen in beeld

Wil je onze live programma´s niet alleen beluisteren maar ook bekijken op je laptop, smartphone of smart- TV ? Via internet kun je de programmamakers live in beeld zien. Altijd leuk om eens te weten wie er achter een stem zit. Ga naar onze site: www.lokaal7.nl. Via het Youtube kanaal van Lokaal 7 is dit ook mogelijk. Ook verschillende programma´s zijn daar terug te bekijken.

Lokaal 7 FM is te beluisteren via de ether 107.4FM, via de kabel op 87.5Mhz, via de website www.lokaal7.nl en zelfs via You Tube en de Lokaal 7 app. Programma’s zijn terug te beluisteren via uitzending gemist op de website.

Foto's:


0