Vervolg Filmzomer met twee films

BERLICUM – De Filmzomer in den Durpsherd krijgt volgende week donderdag, 16 juli, een vervolg met twee films. Om 14.00 uur is er de familiefilm Kapsalon Romy waarin een meisje en haar Oma moeten zien te dealen met Alzheimer. Entree € 6,50 waarbij een versnapering en popcorn zit inbegrepen.

’s Avonds om 20.00 uur volgt Downtown Abbey, een kostuumdrama en een film die het vervolg vormt van de Engelse serie die enkele jaren geleden op TV was. Dan is de prijs € 8,50 waarbij een consumptie na afloop zit inbegrepen.

‘Kapsalon Romy’ is het perfecte voorbeeld van een familiefilm die voor zowel kinderen als volwassenen geschikt is. ​Sterker nog, ga vooral samen naar deze film. Veel mensen krijgen in hun omgeving te maken met alzheimer en ‘Kapsalon Romy’ zou een goede steun kunnen bieden.​ Voor kinderen is het ontzettend verwarrend om iemand zo te zien veranderen en het is dan ook ontroerend om te zien hoe de jonge Romy ermee omgaat. ​Ze lijkt de ernst van de situatie in te kunnen schatten, maar blijft een bepaalde nuchtere blik houden die zo eigen is voor kinderen. Als er een probleem is. kunnen we dat toch gewoon oplossen?
De chemie is goed voelbaar tussen de jonge actrice Vita Heijmen, die Romy vertederend en stoer speelt, en de ervaren Beppie Melissen. ​’Kapsalon Romy’ toont aan dat zelfs aan iets verschrikkelijks als alzheimer een positieve kant kan zitten. ​Stine verandert van een strenge calvinistische vrouw in een gevoelige en kwetsbare vrije vogel. Toch laat de film ook zien hoe heftig het is om zo te veranderen en afhankelijk te worden van iedereen om je heen.​ Wie ben je als er een deel van je lijkt te verdwijnen? Stine gaat terug naar de kern en terug naar waar ze vandaan komt. Het einde van ‘Kapsalon Romy’ is dan ook zeer passend en ontroerend. ​

Downton Abbey

Engeland, herfst 1927. Anderhalf jaar na de gebeurtenissen uit de serie gaat de Britse koning George V met zijn gevolg een rondreis door Yorkshire maken, waarbij hij wil overnachten op Downton Abbey. Na bekend worden hiervan wordt er op Downton Abbey meteen hard gewerkt aan het voorbereidingen van dit koninklijke bezoek en wordt zelfs de hulp van de gepensioneerde butler Charles Carson ingeroepen om alles vlekkeloos te laten verlopen. Maar dit bezoek is niet zonder risico’s. Immers, familielid Tom Branson is een Ierse rebel en de staf van de koning wil de taken van het personeel van Downton Abbey overnemen, wat zij zeker niet zullen accepteren. En dan zit er in het gevolg van de koning nog een familielid van de Dowager Violet Crawley, waarmee zij nog een geschil heeft over een erfenis. Zal dit straks uitgevochten worden…?
Kaarten reserveren via de website van www.beneluxtheater.nl/agenda of aan de zaal.

Foto's:


0