Zonnebloemloterij Berlicum-Middelrode

BERLICUM/MIDDELRODE – Voor De Zonnebloem afdeling Berlicum-Middelrode zijn het bijzondere tijden. De coronacrisis heeft het de afgelopen maanden onmogelijk gemaakt om activiteiten voor onze gasten te ontwikkelen.

Al deze beperkingen hebben zeker ook gevolgen voor de financiën van de afdeling. De Zonnebloem geeft weliswaar wat minder uit aan activiteiten, maar daar staat tegenover dat ze kosten maakt om met presentjes aandacht te blijven geven aan de gasten.
Grootste knelpunt vormt nu de loterij. De afgelopen jaren werden steeds ruim 2000 loten verkocht waarvan het grootste deel van de opbrengst ten goede komt aan activiteiten die de afdeling voor haar gasten organiseert.
De coronacrisis en de voorgeschreven afstandsmaat van 1,5 meter maken het echter nagenoeg onmogelijk om loten aan de deur te verkopen. Daarom probeert De Zonnebloem om op een andere manier zoveel mogelijk loten aan de man te brengen.
De volgende oplossing is hiervoor gevonden: Het Nationaal Bureau heeft aan de afdelingen bestelenveloppen ter beschikking gesteld. Deze worden de komende weken zoveel mogelijk huis aan huis bezorgd. Op deze envelop kan aangegeven worden hoeveel loten iemand wil kopen. Het geld wordt in de envelop gestopt en deze kan ingeleverd worden bij Boek- en Kantoorboekhandel Mieke Wijgergangs of bij een van de bestuursleden. Uiterste inleverdatum is 1 september 2020.
Het bestuur van De Zonnebloem zorgt er dan voordat de loten bezorgd worden op het adres dat op de envelop staat. Op deze manier hoopt de afdeling Berlicum-Middelrode in deze coronatijd toch nog een flink aantal loten te kunnen verkopen.

Foto's:


0