Doe mee met de geveltuintjeswedstrijd

‘s-HERTOGENBOSCH -In het voorjaar heeft de gemeente ‘s-Hertogenbosch, samen met de woningcorporaties, 100 geveltuintjes weggegeven. De aanleg hiervan is gestart. Als dit klaar is, zijn er maar liefst 500 geveltuintjes in onze gemeente! Dat viert Den Bosch met een geveltuintjeswedstrijd. Heb je een geveltuintje? Maak er een foto van en stuur ‘m in.

Een geveltuin is een strook groen die tegen de voorgevel van de woning ligt. Deze strook ligt in de openbare ruimte of op grond van de woningcorporatie. Een geveltuintje is 1,5 stoeptegel (45 cm) breed en maximaal de breedte van de gevel. Een geveltuintje fleurt niet alleen de straat op, maar is ook belangrijk voor de opvang van regenwater en meer natuur in de stad.
Wethouder Mike van der Geld (Energie en Klimaat): “Geweldig dat we dit met elkaar hebben bereikt. Elke steen die eruit gaat draagt bij aan het klimaatbestendig maken van onze gemeente. En elke plant die erin gaat vergroot het groen en leefgebied voor belangrijke bijen en vlinders”. Wil jij meedoen aan de geveltuintjeswedstrijd? Stuur ons vóór 17 augustus een foto van jouw geveltuintje. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. Meer informatie en deelnemen? Ga naar www.s-hertogenbosch.nl/geveltuintje.

Foto's:


0