Kinderkermissen in Sint-Michielsgestel toegestaan

SINT-MICHIELSGESTEL – Sint-Michielsgestel gaat kermisexploitanten de mogelijkheid geven om in de gemeente een kermis te organiseren voor kinderen tot en met 12 jaar. Dit heeft burgemeester Han Looijen besloten naar aanleiding van vragen van geïnteresseerde organisatoren. In zijn besluit heeft hij het oplopende aantal coronabesmettingen in ons land meegewogen.

De gemeente Sint-Michielsgestel stelt aan de organisatoren van een kermis in een van de dorpen een aantal aanvullende voorwaarden. Zo geldt in alle attracties geldt een maximum leeftijd van 12 jaar voor degenen die er gebruik van maken en zijn per huishouden zijn 2 volwassen begeleiders toegestaan. De kermissen mogen alleen gehouden worden op vrijdag, zaterdag en zondag en ze moeten wegens de jonge leeftijd van het publiek om uiterlijk 21.00 uur sluiten.

 

In het dorp Sint-Michielsgestel is vanwege de bouwwerkzaamheden in het centrum gekozen voor een andere locatie. De kinderkermis kan daar georganiseerd worden op het plein aan de voorzijde van Meander. Voor de woongroepen van Kentalis, die in de buurt van Meander gevestigd zijn, wil de gemeente de mogelijkheid van een prikkelarm uur. Voor bezoekers met een beperking geldt tijdens het prikkelarme uur geen leeftijdsgrens.

 

Burgemeester Han Looijen is blij dat er op deze manier toch een kermis in de gemeente mogelijk is, als kermisorganisatoren daar belangstelling voor hebben. “Zoals ik eerder al aan de raad gemeld heb, organiseert de gemeente zelf geen kermissen. Wel willen we graag meedenken als organisatoren van een kermis zich bij ons melden. Ik denk dat er met deze aanvullende voorwaarden toch een leuke kermis te organiseren is in onze gemeente. Door corona weliswaar in beperktere vorm dan andere jaren, maar ik vind het heel belangrijk dat we een goede balans vinden tussen ruimte geven aan initiatieven en de veiligheid en volksgezondheid in onze dorpen. Ik heb de ervaringen met andere kermissen in Brabant nauwlettend gevolgd. En net als iedereen heb ik ook de waarschuwing van het kabinet gehoord gisteren. Dat heb ik allemaal meegewogen in mijn besluit. Natuurlijk is het jammer dat er geen kermis kan komen met attracties voor alle leeftijden, maar laten we ook kijken naar wat er wél kan in onze gemeente. En dan is die ene vogel in de hand, echt beter dan tien in de lucht.”

 

Alleen kinderen tot en met 12 jaar mogen de attracties gebruiken