Met maximaal 24 bezoekers

SINT-MICHIELSGESTEL – Na een goed verlopen proefviering 12 juli jl., herstart de Protestantse gemeente in Sint-Michielsgestel 16 augustus om 10:00 uur de zondagse vieringen weer. Ze blijven voorlopig ook online te volgen.

De kerkenraad heeft voor het weer gaan gebruiken van de kerk aan de Schijndelseweg een corona protocol opgesteld. De concrete invulling van dit gebruiksplan volgt de RIVM-richtlijnen en is op maat gemaakt voor de lokale actuele situatie. Waar normaal zo’n 90 mensen kunnen plaatsnemen is, als gevolg van de 1,5m maatregel, nu ruimte voor maximaal 24 bezoekers in de kerk. Toch is de geloofsgemeenschap blij dat op deze manier weer een begin wordt gemaakt met het fysiek ontmoeten van elkaar in de kerk. Een kerk is dé plek om samen te zoeken naar antwoorden op levensvragen, zeker in deze tijd. De eerste viering op zondag 16 august wordt geleid door Ds. Gert Jan de Bruin, de voormalig predikant van de protestantse gemeente.

Om een viering fysiek bij te wonen is een er online aanmeldsysteem ontwikkeld. Zolang het aantal bezoekers beperkt blijft, wordt gebruik gemaakt van het reserveringssysteem. Iedereen kan reserveren voor een zondagse kerkdienst vanaf de maandagochtend voorafgaand aan de zondagochtend van het bezoek tot uiterlijk vrijdags 19 uur voor de betreffende zondag. Zie hiervoor https://pgsintmichielsgestel.nl/aanmelding-kerkbezoek/ . Maar vol is vol.
Alle informatie over de coronamaatregelen in de kerk zijn te lezen op www.pgsintmichielsgestel.nl en samengevat in de infographic.

Deze vieringen zijn, zonder beperking van het aantal bezoekers, ook online (thuis) te volgen. Voor een ieder die geïnspireerd de week wil beginnen of gewoon eens digitaal een kijkje wil nemen. Gebruik hiervoor de link op de genoemde website van de protestantse gemeente of het YouTube-kanaal https://www.youtube.com/channel/UC1hf6xUVXjvO1DiNSADoMIw.

Foto's:


0