Repaircafé de Moerkoal

MIDDELRODE – Het Repaircafé in de Moerkoal wordt weer gehouden op vrijdag 7 augustus. Met, wegens het coronavirus, natuurlijk de nodige aanpassingen.

Het eerste Repaircafé na 6 maart werd op 1 juli gehouden. En het was direct alweer behoorlijk druk in de Moerkoal. De reparateurs zitten op gepaste afstand van elkaar. De bezoekers houden afstand. Er is eenrichtingsverkeer. En heel belangrijk; de vrijwilligers hebben er weer heel veel zin in!
Natuurlijk moeten de handen gedesinfecteerd worden. En de vrijwilligers vragen iedereen om de spullen die ter reparatie aangeleverd worden thuis eerst helemaal goed schoon te maken en vervolgens te desinfecteren. Zaken die niet schoon zijn kunnen ze niet aannemen en moet je dus weer mee naar huis terug nemen.
Wachten in de reparatieruimte mag niet vanwege de Coronamaatregelen. Maar de foyer van de Moerkoal is gewoon geopend voor een kopje koffie. Onder de regels van het RIVM natuurlijk.
Het is de bedoeling dat het Repaircafé vanaf nu weer elke maand op de eerste vrijdagmorgen gehouden kan worden. Vermits Corona ons niet opnieuw in de problemen gaat helpen.
Het meeste van wat ons wordt aangeboden kunnen de vrijwilligers ook echt repareren. Je kunt daarbij denken aan alles dat beweegt zoals tuingereedschap, een fiets, en huishoudelijke apparaten en klokken. Maar ook elektronica of een stoel worden gerepareerd. In de Moerkoal werken de vrijwilligers in het Repaircafé hard voor jou en het milieu. Want weggooien is zonde voor zowel het milieu als voor je portemonnee. Behalve voor eventuele onderdelen hoef je bij ons niets te betalen voor de reparatie. Een (vrijwillig) fooitje is natuurlijk wel van harte welkom.

Het Repaircafé is iedere eerste vrijdag van de maand. De vrijwilligers proberen alles te repareren wat je mee kunt brengen. Van 9.30 uur tot 12.00 uur staan ze voor je klaar. Maar kom op tijd, want dan weet je zeker dat de vrijwilligers voldoende gelegenheid hebben om jouw reparatie uit te voeren.
Verder kun je als je wilt een praatje maken bij de Dorpstafel die ook elke maand tijdens het Repaircafé in de Moerkoal zit. En kun je hier in contact komen met de mensen van BINT en de wijkverpleegkundige van Laverhof. Die zijn op de eerste vrijdagmorgen van de maand namelijk ook zoveel mogelijk aanwezig in de Moerkoal om informatie te geven.

Foto's:


0