Taart bij de Zonnebloem

HINTHAM – Langzamerhand mogen we weer… onze gehandicapte ouderen bezoeken. Zij behoren natuurlijk tot de meest kwetsbare doelgroep en daardoor was contact maandenlang zeer beperkt.

Alle afdelingen van de Zonnebloem in de gemeente ’s-Hertogenbosch -en dat zijn er ruim 10- hebben de afgelopen maanden geprobeerd contact te houden met hun gasten: ze hebben een aardigheidje langs de deur gebracht, de mensen gebeld of met een balkonbezoekje vereerd; een enkeling heeft zelfs geskypt of met beeldbellen contact onderhouden. Toch haalt dat het niet bij echt contact.
Gelukkig is dat nu weer mogelijk: als de vrijwilliger en de gast zich goed voelen én zich beiden veilig genoeg voelen, kunnen ze weer bij elkaar op visite en dan heerlijk bijkletsen… natuurlijk met koffie en een appeltaartje! Taart om te vieren dat echt contact weer mogelijk is en dat dat hopelijk ook zo blijft.
De Nationale Vereniging De Zonnebloem heeft een enorm aantal dozen met éénpersoonstaartjes ter beschikking gesteld van de afdelingen, zodat alle hernieuwde ontmoetingen echt gevierd kunnen worden. Ze gebruiken daarvoor de appeltaartjes van Joehoe! Ouwetaart en steunen daarmee ook nog een ander goed doel: van elk taartje gaat een klein deel van de opbrengst naar de stichting “Met je hart”.
Afgelopen weken zijn de eerste vrijwilligers met warme appeltaart bij hun gasten op bezoek gegaan: ze waren heel erg welkom en zeker niet alleen vanwege de geur die om hen heen hing!
Zonnebloemafdeling Hintham heeft de taartjes geserveerd bij een kopje koffie of thee tijdens een middag in De Biechten, waar Walter van Geffen heel enthousiast kwam vertellen over Toon Hermans. Een kleine veertig gasten en vrijwilligers waren daar op woensdagmiddag 5 augustus aanwezig om -op gepaste afstand- te genieten van gedichtjes, liedjes en sketches van deze onvergetelijke cabaretier én van een heerlijk appelgebakje!

Foto's:


0