Twee Rosmalense vrouwen in ‘anderhalvemeterkomedie’

ROSMALEN – Theatergroep BLUV brengt, als een van de weinige amateurtoneelverenigingen in de omgeving, dit jaar toch een toneelstuk op de planken. Op 4 september gaat -onder regie van regisseur Harold Schraven- de komedie De Knecht van Twee Meesters in première bij de Graafse Akker in ’s-Hertogenbosch. Op 5 en 6 september speelt de voorstelling op dezelfde locatie. Daarna trekt hij rond langs verschillende andere openluchtlocaties.

De reprise van de voorstelling Oorlogstuig, die onder andere tijdens 75 jaar Bevrijding in Kamp Vught gespeeld zou worden, moest door de coronacrisis helaas met een jaar uitgesteld worden. Of ‘De Knecht’, waar de groep vlak voor de corona-uitbraak mee begonnen was, gespeeld kon worden was lang onzeker. “Toen we hoorden dat we voortaan meer dan 30 personen kwijt zouden mogen, besloten we ervoor te gaan.”

Beatrice Rasponi (Chantal Falck) komt, verkleed als haar overleden broer Federigo, naar Venetië omdat ze op zoek is naar haar geliefde Florindo die de dood van haar broer op z’n geweten heeft. Zij neemt haar intrek in de herberg waar ook Florindo verblijft, zonder dat zij dit van elkaar weten. Na haar aankomst ontmoet ze de ‘schone Clarice’ (Sabine Aarts), die met haar broer Federigo had moeten trouwen, maar nu staat te popelen om met haar ware liefde Silvio in het huwelijksbootje te treden. Een komische en groteske voorstelling, vol muziek, energie, snelle verwikkelingen, liefde, misverstanden, jaloezie, schijnwijsheid, hebzucht en een hele berg lekker eten.

Harold Schraven neemt naast de regie, ook de rol van Truffaldino op zich. “Het is een uitdaging voor me om naast de regie ook deze rol op me te nemen. We gieten de klassieker ‘De Knecht van Twee Meesters’ in een nieuw jasje, en ik werk weer met een goede cast, met dit jaar een aantal nieuwe ervaren spelers.”
Een van die nieuwe spelers is Chantal Falck, die net als haar tegenspeler Sabine Aarts op de Groote Wielen woont. Zij steekt zich als Beatrice Rasponi in mannenkleren. Falck: “Ik heb enorm veel zin om, na die bijzondere lockdown-tijd, het publiek te vermaken.” Sabine Aarts vult aan dat ze het heerlijk vindt om weer theater te maken. “Zeker nu het een komedie is, we hebben veel lol en dat konden we wel gebruiken na de corona-ellende.”

Zoals elk jaar toert Theatergroep BLUV langs verschillende openluchttheaters of tot theater omgebouwde locaties in Brabant. Bij elke voorstelling zijn mensen aanwezig die zorgen dat de coronaregels goed kunnen worden nageleefd, zodat iedereen op een veilige manier kennis kan maken met De Knecht van Twee Meesters.
Kaarten zijn te koop via www.tgbluv.nl.

Chantal Falck is een van de nieuwe speelsters

Foto's:


0