Dahliashow Arcadia

SCHIJNDEL – Traditioneel houdt tuinvereniging Arcadia uit Schijndel op de tweede zondag in september open dag met een dahliashow. Dit jaar is dat op zondag 13 september. Bezoekers zijn welkom van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

De tuinen liggen aan de Steeg 23 te Schijndel tegenover de gemeentelijke milieustraat. In verband met het coronavirus zijn er uiteraard wat extra regels om de anderhalve meter afstand te kunnen houden, want het virus is nog niet weg.

De bloemengroep verzorgt een kleurrijke dahliashow waarbij zowel de inzendingen van de onderlinge wedstrijd bloemschikken met dahlia’s als de vazen met de ter keuring aangeboden dahlia’s worden tentoongesteld. Daarnaast zijn er natuurlijk de bloementuintjes waarin ongeveer 80 dahlia- en 25 chrysanten variëteiten zijn te bewonderen.

Het grootste gedeelte van het complex bestaat uit volkstuintjes in allerlei afmetingen, waarop een groot aantal gewassen wordt geteeld. Een rondwandeling over het complex maakt duidelijk wat het tuinieren bij Arcadia betekent.
Arcadia, het idyllisch paradijselijk land waaraan de vereniging zijn naam ontleent, komt tot leven in de grote verscheidenheid van groenten, fruit, bloemen en sierplanten die er te zien zijn.

Kom langs op 13 september en kijk zelf hoe mooi de bloemen zijn, geniet in de tuin, op het terras of in ons clubhuis van de bloemenpracht.

Natuurlijk is er op de Open Dag alle beschikbare informatie van onze vereniging te verkrijgen. Daarnaast kunt u ook terecht op onze website http://www.arcadiaschijndel.nl. Telefonisch contact opnemen voor informatie kan met Jan Mettler, tel 06 12574137.

Foto's:


0