22 september 2020

Den Dungen de bal, Nijnsel de punten

DEN DUNGEN – Na een prima voorbereiding en bekerprogramma trapte het vaandelteam van Den Dungen op bezoek bij vv NIjnsel met vertrouwen af. Het veldspel was goed, maar dat vertaalde zich niet in goals. Nijnsel won met 2-0.

Vanaf die aftrap kreeg Den Dungen meteen een levensgrote kans op de 0-1, maar de inzet belandt via de paal net naast het doel. In de daaropvolgende tegenstoot wordt het 1-0 en daardoor kan Nijnsel al in de tweede minuut zijn geliefde spel spelen, achteroverleunend met negen man achter de bal. De Dungenaren namen het initiatief, creƫerden voor rust een aantal kansen, maar de afronding liet te wensen over of de doelman van de tegenstander wist de bezoekers van scoren te houden. Nijnsel stelde daar weinig aanvallends tegenover. 1 Minuut voor de rust kwam de ploeg nog een keer dreigend voor het doel, maar de Dungense stond zijn mannetje.
Na de rust eenzelfde spelbeeld, Den Dungen dicteert het spel en neemt naarmate de tweede helft vordert meer risico, waardoor Nijnsel nu wel een aantal keren via de counter gevaarlijker werd. Dat resulteerde in de 2-0 uit een corner. Met nog 20 min. op de klok ging Den Dungen vol op de aanval, maar bij elke doelpoging werd de bal geblokkeerd of de doelman bleek een sta-in-de-weg. komende zondag is er de kans om tegen Avanti de eerste punten binnen te halen. Het vertoonde spel geeft voldoende vertrouwen op een positief resultaat.