DuBOS bij Kruispunt

DEN DUNGEN – De Dungense ouderenvereniging DuBOS komt op 28 september op tv. Het KRO-NCRV-programma Kruispunt maakte er onlangs opnames.

Zoals bij de meeste KBO-afdelingen, komen de activiteiten weer langzaam op gang. Bij DuBOS in Den Dungen gaat dat zeker niet anders. Met gericht maatwerk, dus binnen de spelregels van het RIVM zijn de activiteiten grotendeels weer gestart.
Door de beperkte faciliteiten, te kleine zalen of ruimtes, is het nog niet mogelijk grote activiteiten waar veel leden op afkomen te houden. De seizoensopening bijvoorbeeld, waar doorgaans gemiddeld 150 leden naar toe komen, moest worden opgedeeld in een identiek middag- en avondprogramma.
Overigens was dit wel goed geslaagd, maar het bracht toch extra kosten en inzet met zich mee. Zo blijft DuBOS de komende periode zorgvuldig kijken wat de mogelijkheden zijn.

De afgelopen weken had DuBOS uitgebreid contact met de KRO-NCRV. De redactie van het KRO-NCRV tv-programma Kruispunt wilde dolgraag tv-opnames komen maken van de activiteiten van DuBOS in Den Dungen.
Op 12 september, heeft het productieteam van het progrmma opnames gemaakt in het Ontmoetingscentrum Litserborg in Den Dungen van een aantal activiteiten als line-dance, koersbal, bewegen op muziek, etc. welke wekelijks plaatsvinden door de leden van DuBOS.

Op 28 september wordt om 22.50 uur een gedeelte van de opnames die gemaakt zijn, uitgezonden in de documentaire welke gewijd is aan de gevolgen van Corona, zoals de eenzaamheid die het virus veroorzaakt bij ouderen; hiervoor hadden de makers echt een ouderenbelangenvereniging nodig. Het gaat niet specifiek over Den Dungen, maar wel van wat we er allemaal van hebben meegekregen. Daarvoor heeft onze voorzitter Jan Cooijmans met de regisseur van het programma, Brigitte Nuijten en haar productieteam, veel voorwerk gedaan om zo een representatief beeld te krijgen van een vereniging als DuBOS met haar ruim 500 leden.
De redacteur heeft een aantal leden van DuBOS geïnterviewd, om op te nemen in het tv-programma. De leden die geïnterviewd zijn, werden hiervoor al persoonlijk benaderd. Omdat het een informatief programma is en het past bij de doelgroep heeft DuBOS, na veel overleg, hieraan onze medewerking verleend.

Foto's:


Og