Enthousiasme bij Maximale10

ROSMALEN – De tweede editie van de Maximale10, een hardloopevenement voor de stichting Spieren voor Spieren, werd gehouden op woensdag 2 september. Bijna 200 deelnemers hebben gezamenlijk 2828 euro opgehaald voor de stichting. Organisator Erik van der Most blikt terug op een geslaagd event.

Vorig jaar organiseerde Van der Most de Maximale10 voor het eerst, samen met lokale hardloopclubs de BosscheBusinessRunners en Central Park Runners. Erik vertelt over zijn motivatie:
“Als organisator van de BosscheBusinessRunners ben ik vaak betrokken bij hardloopevenementen in de regio. Samen hardlopen is een mooie manier om te netwerken en tegelijkertijd een goed doel te steunen. De eerste editie vorig jaar was zo’n groot succes, dat we er dit jaar weer voor gingen.”
Erik licht toe waarom er destijds voor het goede doel Spieren voor Spieren is gekozen: “Spieren voor Spieren is een sympathiek doel dat iedereen raakt. Een gezond lichaam gun je iedereen, zéker een kind. Dat we daar via een sportevenement aan kunnen bijdragen, is een mooie gedachte.” Bijna 200 deelnemers stonden op woensdagavond te trappelen aan de start, waarna olympisch atlete Kim Dillen het startschot gaf.
Naast het 10-kilometerparcours was er dit jaar ook een 5-kilometeroptie. De route loopt langs het Máximakanaal in Den Bosch. Na afloop konden deelnemers buiten bijkomen met een ijsje. Hier was ook de ludieke prijsuitreiking op veilige afstand.
Van der Most blikt terug op een geslaagde run: “Er is een mooi bedrag opgehaald, maar het is vooral super om te zien dat er zoveel enthousiaste mensen zijn die zich willen inzetten voor het goeie doel, Spieren voor Spieren”.Als verrassing kwam Minke Booij de cheque in ontvangst nemen: “We vinden het mooi dat de Maximale 10 haar krachten wil bundelen met Spieren voor Spieren om samen een mooi resultaat neer te zetten.”

Foto's:


0