Herstart Helpt Elkander met koffiebijeenkomsten

SINT-MICHIELSGESTEL – Het werd vanaf maart abrupt stil in Meander. Ook voor de leden van Helpt Elkander Seniorenvereniging. Door de ontwikkelingen rond Corona vielen alle ontmoetingen maandenlang weg. Nu, als alles onder controle blijft, maakt men een voorzichtige nieuwe start.

Het was allemaal te mooi om waar te zijn voor de leden van Helpt Elkander. Na de zomer van vorig jaar ging de Meander open voor veel verenigingen uit Sint-Michielsgestel. Voor iedereen was het nieuw. Zou het lukken om van het gemeentehuis tevens een functionele huiskamer te maken? Na een moeilijke startperiode wisten veel verenigingen uiteindelijk toch de weg te vinden.
De mogelijkheden voor verenigingen bleken groter dan werd gedacht door de uitstekende samenwerking met voorzitter Rien Schakenraad en Luuk Steel als manager. Was het vertimmeren van de Meander toch een juiste keuze! In ieder geval werd het vertrouwen gewonnen en voor veel verenigingen werd zichtbaar dat er talrijke mogelijkheden zijn in de Meander. Al valt en moet er zeker nog een ander verder doorontwikkeld worden.

Ook de senioren bleken welkom en zagen zowel overdag als in de avond mogelijkheden. De vereniging ontwikkelde na diverse vergaderingen en een gedeelde financiële inzet een functionele biljartruimte voor haar leden waar ook anderen gebruik van kunnen maken. Veel plaatsen bleken functioneel met als voorbeelden, het werkcafé en de raadszaal die geschikt zijn voor vergaderingen, bijeenkomsten zoals met kerst, kaarten, bingo en soortgelijke activiteiten van deze en andere verenigingen.

Helpt Elkander Seniorenvereniging heeft de eerste koffiebijeenkomst erop zitten en met grote vreugde van de aanwezigen werd een nieuwe start gemaakt met het elkaar zien en ontmoeten. Wel met aanpassingen. Dus inschrijven, desinfecteren en handen wassen wat het nieuwe normaal is.
Iedereen was zichtbaar blij dat het weer kon. De momenten van eenzaamheid bleken ook hier in de afgelopen periode talrijk te zijn geweest. Zo bleek in de gesprekken. Ook ervaart Helpt Elkander dat veel senioren twijfelen en daardoor binnen de huiselijke muren blijven. Toch zal ook hier, mits de tweede golf weg of controleerbaar blijft, de opkomst weer groter worden.
Op de maandagen 21 september 5 en 19 oktober en dinsdag 13 oktober zijn de volgende koffiemiddagen met een start om 13.00 uur en een uurtje later kan begonnen met een aangepaste bingo. Ook niet leden zijn welkom in en deze veilige omgeving.
Inschrijven ter plaatse in Meander of bij secretaris Manettie Sterks 0638919005.

Koffiebijeenkomst in Meander

Foto's:


0