Jonge badmintonners op billboards

ROSMALEN- Je moet er iets voor over hebben en tegenwoordig ludiek zijn om nieuwe leden voor je sportclub te werven. Zo dacht ook Frank Ligthart uit De Groote Wielen erover. Frank is sinds twee jaar voorzitter van Badmintonvereniging De Maasshuttles. Een kleine sportvereniging waar plaats is voor nieuwe leden in alle leeftijdsklassen. Verschillende leden van deze badmintonvereniging hebben op een ludieke manier voor 30 billboards die in september in Rosmalen en ’s-Hertogenbosch te bewonderen zijn.

Door Corrianne Schijvens- van Hassel

En nu maar hopen dat deze opvallende campagne vruchten afwerpt. Dat de billboards de aandacht van passanten gaat trekken en mensen die op zoek zijn naar een nieuwe vrijetijdsbesteding warm maakt voor de badmintonsport. “De gemeente ‘s-Hertogenbosch heeft veel kennis in huis als het gaat om publieke aandacht trekken en zo zijn we in contact gekomen met S-PORT”, vertelt Ligthart. “S-PORT is hét sportplatform van de gemeente e.o. Hierbij zijn bedrijven aangesloten die in natura verenigingen helpen. In ons geval dus met het oog op reclame. Het is begonnen met het vragen van eigen leden of ze mee willen werken aan deze actie. Ze staan op de foto in hun beroepskleding én in hun sportkleding. Dit om te laten zien dat de badmintonsport en onze vereniging voor iedereen toegankelijk is en dat badminton helemaal geen suffe sport is. Er zijn studiofoto’s genomen die door een reclamebureau verwerkt zijn in een billboardposter. Daarnaast zullen er 15000 flyers met name in De Groote Wielen verspreid worden.”

Speciaal voor deze actie is de domeinnaam www.speelbadminton.nu aangemaakt. Deze domeinnaam is makkelijk te onthouden als een billboard de aandacht trekt en geeft weer een link naar de website van de vereniging. www.maasshuttles.nl . Frank: “Voor geïnteresseerden bieden wij een goedkope introductiecursus aan van 10 lessen gegeven door ervaren trainers. Je hoeft alleen je sportkleding en schoenen mee te brengen, een racket geven wij voorlopig in bruikleen. Heb je helemaal nog geen badmintonervaring, geen probleem, wij brengen je alle kneepjes van de badmintonsport bij. Badminton is een laagdrempelige sport.“

Thijs(31) is werkzaam voor defensie is een van de leden van de club die als fotomodel de studio in is gegaan. “Ik heb van defensie toestemming om in mij in legerkleding op de foto te laten zetten en daarnaast in sportkleding. Ik speel al lang badminton en als ik de club op deze manier aan nieuwe leden kan helpen, dan werk ik daar graag aan mee. Wij zijn een redelijk gezonde club wat ledenaantal betreft, maar zien zoals zoveel teamsporten, het ledenaantal toch achteruit gaan. Mensen sporten tegenwoordig liever in de sportschool, willen niet meer actief deelnemen aan een teamsport. Wij hebben een diversiteit aan mensen in de club die op verschillende niveaus spelen, zowel recreatief als in de competitie. Nieuwe leden zijn erg welkom .”
Lynn Baggen (14) is de helft van een tweeling en speelt competitie in de U18. Lynn: “Ik ga samen met mijn zus op de foto voor het billboard, althans ik ga in badmintonkleding en mijn tweelingzus in vrijetijdskleding. Ik heb nog nooit aan een fotoshoot meegewerkt en ben heel benieuwd wat er allemaal bij komt kijken en naar het resultaat. Ik speel al drie jaar badminton en vind met name het dubbelen leuk omdat we dan goed onderling moeten communiceren. Tijdens de trainingen is het altijd gezellig met de andere spelers, we hebben een goede sfeer binnen de vereniging. Ik speel in een team van 6 mensen die onderling mixen, waardoor ik af en toe met mijn zusje samen kan spelen.”

Zowel mannen als vrouwen, jong en oud zijn welkom om zich aan te melden. Er wordt gespeeld op maandag-, dinsdag- en woensdagavond en op zaterdagochtend in de sporthal van Sociaal Cultureel Centrum De Schans en in De Maaspoort. Frank: “In de nieuwe sporthal die bij het Rodenborch College op De Groote Wielen gebouwd gaat worden komt ook ruimte vrij voor verenigingen. Wij hebben hier ook ons oog op laten vallen en hopen daar in de toekomst gebruik van te kunnen maken. Er zijn maar heel weinig binnensport mogelijkheden in De Groote Wielen. Op dit moment zijn dit nog toekomstplannen. Ook mindervalide sporters, met een verstandelijke of een lichamelijke beperkting, kunnen bij ons terecht om de laagdrempelige badminton sport te beoefenen.” Meer informatie: secretariaat@maasshuttles.nl.

Foto's:


0