Kabouters gaan zich vestigen in Den Dungen

DEN DUNGEN – Wist je dat er op een mooie plek in Den Dungen kabouters komen wonen? Tenminste, dat zegt MC Lidu en Stichting HELD, want overal zie je kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van kruiwagentjes, geplet gras van middagdutjes. Er gaat iets bijzonders gebeuren bij De Meerse Plas (in de volksmond het Dungens Gat) in Den Dungen…

“We gaan ze een handje helpen” lacht Angela Boselie, sinds jaar en dag vrijwilliger bij MC Lidu. “Het idee voor een kabouterpad is er al enige tijd, maar het duurde even om het plan verder uit te werken. Het Kabouterpad komt op een hele mooie plek in het bos bij het Dungens Gat waar vroeger een wandelpad doorheen liep” aldus Christel Heijmans van Stichting HELD. “HELD staat voor Houd Een Leefbaar Dorp én nog belangrijker HELD staat ook voor elke vrijwilliger die ons daarbij helpt! Samen iets moois voor de gemeenschap maken ”
In oktober starten de hulptroepen met het vrij maken van het oorspronkelijke pad. “Als MC Lidu zetten we er graag samen de schouders onder om het Dungens gat aantrekkelijker te maken”, licht Angela enthousiast toe. “Prima moment om dit te doen als het motorcrossseizoen de winterstop ingaat.”
De kabouters zullen zich eind dit jaar of begin volgend jaar gaan vestigen. “Om het initiatief te steunen kun je ook een eigen kabouter adopteren” roept Angela vrolijk “MC Lidu heeft straks ook een eigen kabouter. Hoe leuk is dat om op die manier je steentje bij te dragen aan dit burgerinitiatief!”

“We kunnen alvast verklappen dat het Dungens kabouterpad een heel bijzonder kabouterpad wordt” fluistert Christel geheimzinnig. “Kinderen kunnen straks een aantal kabouters praten door middel van een gratis app. Eerst met elkaar aan de slag om het pad begaanbaar te maken, zodat de kinderen straks op zoek kunnen gaan naar deze wonderlijke wezens.”
Wil je een kabouter adopteren? Kijk dan op www.stichting-held.nl

Christel (l) en Angela

Foto's:


0