Kick off Walking-Sports Den Dungen

DEN BUNGEN – In samenwerking met DuBOS en SC Den Dungen gaat men starten met OldStars walking Sports

Op dinsdagmorgen 15 september van 9.30 – 11.30 uur zal er bij SC Den Dungen aan de Hooidonksestraat 4 in Den Dungen een kick-off worden gegeven van Old Stars walking sport. Senioren, dames en heren van 55 jaar en ouder zijn van harte welkom. De eerste 4 trainingen op de dinsdagochtend zijn gratis en kunt u zelf gaan bepalen of u wel of niet mee wil gaan doen. Niets hoeft of moet. Breng op dinsdagochtend 15 september uw sportspullen mee en ga proeven van dit leuke sociale bewegingsconcept. Op die ochtend krijgt iedereen, onder genot van koffie of thee, eerst uitleg van OldStars walking sports coach Wim Vermeulen.
Wim Vermeulen is al jaren bekend met Walking Sports en tevens Ambassadeur in Meierijstad. Walking Sports in Meierijstad immers al geruime tijd ingeburgerd.

Na vier weken van deze ochtendsessies maken de initiatiefnemers de balans op. Indien er in de periode van vier weken nieuwe ideeën ontstaan passen ze hun programma zo nodig aan. De gezelligheid in combinatie met het ‘sociaal bewegen’ staat voorop.

Onder leiding van een bevoegde coach krijgen de deelnemers wekelijks een 2-uur durend sociaal bewegingstraject voorgeschoteld. Eerst een halfuurtje met elkaar aan de koffie, daarna omkleden en aan de gang voor een minimaal drie kwartier durend bewegingstraject met bal en speelvormen waarbij alle spieren gebruikt worden.
Omdat bij senioren het evenwicht, de kracht en geheugen afnemen, zijn bij walking sports de oefeningen daarop afgestemd. Niets hoeft of moet, het gaat om lekker met elkaar bewegen in de buitenlucht. Daarna tot slot als kers op de taart: een halfuurtje walking football/korfbal, volgens door het Nationaal Ouderenfonds aangepaste regels. Natuurlijk daarna cooling down en de derde helft
Vragen? Neem contact op met een van de initiatiefnemers: Jan Cooijmans, cooijmans.jan@gmail.com (06-83209255), Wim Molenkamp immolenkamp1946@gmail.com of Wim Vermeulen walkingsports19@gmail.com.

Foto's:


w