Lezing fotograaf

HINTHAM – Fotograaf Ivo Ketelaar houdt op 26 september van 13.30 – 16.00 uur een lezing over Hoe Kijkt Autisme. Dat doet hij in Sociaal Cultureel Centrum De Biechten aan de Vincent van Goghlaan 1 in Hintham.

Het is zijn eerste lezing in Corona-tijd en de impact die deze periode kan hebben op mensen met autisme zal dan ook aan bod komen. Tijdens de lezing wordt ingegaan op hoe iemand met autisme naar de alledaagse werkelijkheid kijkt en die ervaart, onder meer aan de hand van concrete voorbeelden en foto´s uit zijn boek. Waar loopt communicatie uit de rails en hoe kun je dat voorkomen? Hoe beleef je als autist alledaagse dingen en hoe ga je daarmee om?

Ivo Ketelaar vertelt aan de hand van fotobeelden en bij de beelden behorende korte teksten uit zijn project en boek Hoe Kijkt Autisme hoe iemand met autisme naar de alledaagse werkelijkheid kijkt en welke emoties beelden bij een autist kunnen oproepen. Het geheel geeft mensen zonder autisme een idee hoe iemand met autisme de betreffende beelden kan beleven.
Ivo heeft deze lezing al gegeven in vele steden in Nederland en België. Ivo Ketelaar: ‘Deze lezing gaat over het tonen van beleving en emoties van mensen met autisme. Emoties waarvan wordt gezegd dat autisten die niet hebben. Die emoties zijn er wel degelijk, maar vaak zijn ze onzichtbaar voor de buitenwereld. Ik ga over die emoties vertellen tijdens deze lezing Hoe Kijkt Autisme. Hiermee probeer ik mensen met en zonder autisme dichter bij elkaar te brengen.’ De lezing wordt gehouden in de Rembrandtzaal in Sociaal Cultureel Centrum “De Biechten” in Hintham. Vanwege het coronavirus is er ruimte voor maximaal 60 personen.

Wil je vanuit je werk of privéleven meer weten over autisme in het dagelijks leven? Meld je dan aan! Je bent van harte welkom! Tickets zijn 9,90 euro per stuk. Koffie en thee zijn voor eigen rekening.
Aanmelden, meer informatie en de link voor tickets vindt u ook op www.hoekijktautisme.nl. Deze lezing is onderdeel van het project Hoe Kijkt Autisme van fotograaf Ivo Ketelaar. Hoe Kijkt Autisme biedt exposities, lezingen, workshops en nu ook het boek.

Foto's:


0