Najaarsprogramma Filmhuis Gestel

SINT-MICHIELSGESTEL – Na een mooi en prikkelend zomerprogramma, opent Filmhuis Gestel op 23 september het najaarsprogramma met een vertoning van de Libanese film The Insult (2017). The Insult, internationaal bekroond, onder andere op het filmfestival van Venetië, is een spannend rechtbankdrama waarin de complexe politieke en maatschappelijke gevoeligheden van het moderne Libanon worden weergegeven. Een actuele keuze gelet op de recente tragische gebeurtenissen in Beiroet.

Het programma wordt vervolgd op 14 oktober met Eighth Grade (2018), een verfrissende ‘coming of age’ comedy-drama (en door Obama getipt als 1 van zijn favoriete films van 2018!) over een aandoenlijk pubermeisje dat verslaafd is aan social media. De film schetst een fascinerend beeld van Generatie Z, zonder daarop neer te kijken.
Op 4 november staat Monos (2019) op het programma. In deze surrealistische, vaak met Apocalypse Now vergeleken film, wordt een groep tieners gevolgd die in de jungle van een niet nader genoemd Zuid-Amerikaans land wordt opgeleid tot paramilitairen. Heftige actie, prachtige cinematografie en een fantastische soundtrack.
Op 9 december wordt tot slot Sorry We Missed You (2019) vertoond, een met veel Oscar-buzz omgeven film van de beroemde Britse regisseur Ken Loach. De film kan worden gezien als een aanklacht tegen de flexibilisering van de arbeidsmarkt en de “gig economy” en gaat over tweeverdieners met tienerkinderen die ondanks hun harde werken moeite hebben hun leven financieel en sociaal op de rit te houden.

Daarnaast staan in de herfst- en kerstvakantie twee mooie kinderfilms geprogrammeerd. Op 21 oktober wordt Mijn bijzondere rare week met Tess (2019, Alle Leeftijden) getoond. Een vrolijke, lieve kinderfilm met een diepere laag die dit jaar een aantal Europese filmprijzen won. Sam (10) ontmoet tijdens een vakantie op Terschelling de leuke maar ook vreemde Tess, die hem vraagt te helpen haar vader te leren kennen. Op 23 december volgt The Nightmare before Christmas (6+). Een klassieke animatiefilm van Tim Burton waarin een bizarre alternatieve kerstvertelling wordt neergezet. Griezelig, muzikaal en heel grappig (Nederlands ondertiteld).

Kaarten kunnen worden gereserveerd via info@meandersmg.nl of kunnen worden gekocht aan de bar van Meander. Kosten bedragen EUR 8,50 p.p. (inclusief één consumptie) en EUR 6,00 p.p, voor de kindervoorstellingen (inclusief ranja en popcorn).

Still uit Sorry We Missed You

Foto's:


0