OJC Rosmalen betrekt jeugd bij 110-jarige geschiedenis

ROSMALEN – Het is een bijzondere tijd geweest voor voetbalvereniging OJC ROSMALEN. In de normaal spannendste maanden van de competitie bleven de velden verlaten en de voetbalschoenen onderin de sporttas. Inmiddels is er een voorzichtige start gemaakt met het seizoen 2020-2021 en is er een belangrijke dag toch wat stilletjes aan de duizenden leden voorbij gegaan. Op 1 augustus ging het jubileumjaar namelijk officieel in. De club stond er op een andere manier bij stil en wil dit het komende jaar regelmatig blijven doen.

Als we iets hebben geleerd de afgelopen tijd is het dat mensen inventief om kunnen gaan met de digitale middelen van tegenwoordig. Al jaren heeft OJC ROSMALEN een website die consequent bij wordt gehouden. Later, maar ook al voor een lange tijd, wordt Twitter ingezet en zo’n twee jaar geleden volgde daarop Instagram. Dit is het platform waarop foto’s en video’s met korte stukjes tekst kunnen worden gedeeld.
Ondanks het feit dat Instagram terrein verliest aan Snapchat en het populaire TikTok, blijft het geliefd onder de doelgroep jongeren van 15 tot en met 19 jaar. Dit is nu net de groep die nog veel kan leren over de geschiedenis van de club. Leuke feitjes en weetjes over de clubhistorie komen nu iedere week, zo ongeveer een jaar lang, voorbij. Waarom de vereniging speelt in het Rood-Zwart bijvoorbeeld. Of welke thuishavens de club zoal heeft gehad. Door middel van zogeheten ‘Insta-stories’ maakt OJC ROSMALEN de volgers op Instagram een stukje wijzer. De Insta-stories bevatten een of meerdere afbeeldingen uit de grote verzameling van foto’s met daarbij een omschrijving van wat we zien en uit welk jaar het beeld komt. Benieuwd geworden naar de wekelijkse updates? Volg @ojc.rosmalen op Instagram.

Foto's:


0