Open Huis in De Ontmoeting: Eindelijk geschikte accommodatie KBO Gestel

SINT-MICHIELSGESTEL – Aan de jarenlange zoektocht van KBO-Seniorenvereniging Sint-Michielsgestel naar een geschikte eigen clublocatie is met ‘De Ontmoeting’ centraal gelegen in het centrum, een einde gekomen. Met inachtneming van coronamaatregelen is iedereen van harte welkom om op zondag 20 september aan de Nieuwstraat 50B tijdens een Open Huis tussen 11.00 uur en 16.00 uur een blik te komen werpen op het vooral door leden helemaal vernieuwde en sfeervol ingerichte pand.

Door Wendy van Lijssel

Trots en blij. Dat zijn samengevat de gevoelens die overheersen bij KBO-Seniorenvereniging Sint-Michielsgestel. Een vereniging met maar liefst 800 leden vanaf 50 jaar en ouder die naast belangenbehartiging ook het hele jaar door talloze activiteiten organiseert die aansluiten bij de wensen en behoeften. Deze variëren van toneelspelen, dansen, koersbal en jeu de boules spelen tot een bingo, kaarten, fietstochten, kerstviering, uitstapjes, educatieve bijeenkomsten en meer.
Een grote en voor velen belangrijke club die voor het houden van al het genoemde geen eigen clubhonk hadden, maar dit verspreid over de hele kern Sint-Michielsgestel organiseerden. “Het was al 15 jaar een grote wens om een eigen ruimte te hebben. Dat was echter niet gemakkelijk. Er moest voldoende ruimte zijn voor een groot gedeelte van onze activiteiten en het diende financieel haalbaar te zijn. We hebben in al die jaren altijd onze ogen en oren open gehouden en zijn ook wel eens ergens gaan kijken, maar het leek onbegonnen werk”, vertellen voorzitter Toon van den Berg, vicevoorzitter Johan Thyssen, secretaris Marja Palubski en penningmeester Jan Scheepens.

Een tip leidde naar de voormalige sportschool aan de Nieuwstraat. Een schot in de roos. “We waren direct heel enthousiast over de ruimte, maar er moest wel het een en ander aan gebeuren”, wordt verteld. Eigenaar Marcel van Hout was de club echter ter wille en met financiële steun van het Oranje Fonds, de Rabobank, andere sponsoren en spierkracht en energie van eigen leden werd de schouders gezet onder het pimpen van alle ruimtes. “We hebben een interieur-, bouw- en beheercommissie samengesteld en zijn aan de slag gegaan met de vloeren, het sanitair, schilderen, timmeren en de aankleding. Het was een hele kluif, maar het resultaat mag er zijn”, zo wordt tevreden geconcludeerd.

Daarmee is niets te veel gezegd. Met een sfeervol ingerichte (grote) vergaderruimte en een nog veel royalere mooi aangeklede activiteitenruimte en diverse nieuwe toiletvoorzieningen, heeft KBO-Seniorenvereniging Sint Michielsgestel voldoende plaats voor een groot deel van de activiteiten zoals het sjoelen, koersballen, bewegen voor ouderen, cursus kunstgeschiedenis, volksdansen, bridge, rikken en jokeren, het draaien van films, de hobbyclub, computer/tablet vaardigheden, bingo, het houden van seniorwijs themamiddagen en bestuursvergaderingen. Ook aan de onlangs geïntroduceerde Inloop wordt een vervolg gegeven waarbij iedereen op vrijdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur welkom is voor een kopje koffie/thee en een praatje. Verder is De Ontmoeting zoals het clubhome genoemd is, een prima startpunt voor fiets- of wandeltochten. Ook is het beschikbaar voor verenigingen die gerelateerd zijn aan de seniorenvereniging. Zo is ook het Vrouwen Ontmoeting Centrum en Hospice Paranusia er welkom voor activiteiten.

Hoewel het enige maanden geleden al de bedoeling was een Open Huis te organiseren gooide het coronavirus roet in het eten. Van uitstel komt echter geen afstel. Na de officiële opening voor genodigden op zaterdag is op zondag 20 september tussen 11.00 uur en 16.00 uur iedereen welkom te komen kijken hoe mooi het is geworden. Vanwege het nog steeds aanwezig virus worden er partytenten geplaatst en is de ontvangst om te beginnen buiten. Iedereen krijgt een consumptie aangeboden en wordt in kleine groepjes rondgeleid.

Nadat alle activiteiten enige tijd stillagen, worden het koersballen, sjoelen, het schilderen, de bingo na de opening weer opgestart en De Inloop op vrijdag blijft bestaan. Met De Ontmoeting ziet de toekomst er rooskleurig uit en de titel geeft weer wat iedereen hoopt; Zoveel mogelijk mensen coronaproof te gaan ontmoeten. Niet alleen huidige leden. Er wordt gehoopt dat ook de wat jongere senioren vanaf 50 jaar ‘aan’ komen om sfeer te proeven en eventueel aan te sluiten. www.kbo-afdeling-sint-michielsgestel.nl.

Toon van den Berg, Marja Palubski, Jan Scheepens en Johan Thyssen

Foto's:


0