Paul van der Heijden keizer

GEMONDE – Voor het eerst in acht jaar is bij Handboogschutterij Recht door Zee uit Gemonde een wedstrijd tussen keizers geschoten. Regerend keizer Paul van der Heijden werd nipt winnaar.

Met het Koningschieten van afgelopen 4 juli is Rob Termeer voor het derde jaar op rij koning geworden en daardoor automatisch Keizer. Hij daagde de regerende keizer Paul van der Heijden uit en deze wedstrijd werd afgelopen zondag 30 augustus geschoten in thuisbasis zaal De Schuif in Gemonde.
Beide schutters waren enigszins gespannen, maar onder toeziend oog van de bijna voltallige club en aanhang werd er een mooie wedstrijd over 50 pijlen geschoten. Het was een vlotte maar zeker ook een tot het laatste moment spannende wedstrijd die in de laatste 5 pijlen werd beslist. Uiteindelijk had Recht door Zee na een kleine 2 uur een nieuwe keizer die nipt heeft gewonnen. Met een verschil van 1 punt werd Paul van der Heijden winnaar met een score van 441 punten uit 500 tegen 440 punten van Rob Termeer. Voor de komende jaren mag Paul zich wederom Keizer noemen van de Handboogvereniging..
Aangezien de vereniging nu geenkoning heeft, gaan de schutters op 19 september opnieuw Koningschieten. Hieruit zal de nieuwe koning voor het komende jaar ontstaan.

Rob (l) moest nipt zijn meerdere in Paul erkennen

Foto's:


0