Podiumplaatsen Redding Brigade Rosmalen op Noordzee

ROSMALEN – Na de succesvolle clubkampioenschappen ocean vorige week zondag, de board-kampioenschappen afgelopen dinsdag stonden 5 Rosmalense junioren, enkele zelfs debuterend op zee, afgelopen zondag aan de start bij de Oceanmeeting op het strand en in de zee in Noordwijk. Het leverde verschillende podiumplaatsen voor de Redding Brigade Rosmalen op.

In Noordwijk aangekomen werd er een plekje op het strand gezocht. Overzicht op het wedstrijdveld, rekening houdend met voldoende afstand tot de deelnemers. Materialen worden klaargemaakt en de warming-up kan beginnen. Wat bij het zien van de zee opviel dat er serieuze golven stonden. Dat belooft een leuke, spectaculaire dag te worden. Na de warming-up, ‘wennen aan het water’ en inboarden op zee wordt het eerste startschot gegeven. Zondag stonden de individuele onderdelen surfskirace, surfrace (‘rondje zwemmen’), boardrace en de Ocean(wo)man op het programma. De Ocean(wo)man is een combinatie van alle drie de onderdelen achterelkaar door. Door loting wordt de volgorde bepaald. Vandaag was de volgorde zwemmen – skiën – boarden. Bij deze wedstrijd was het zo dat je op de Ocean(wo)man mocht starten wanneer je tot de beste 16 hoort van de 3 individuele onderdelen samen. Naast deze individuele onderdelen stonden er ook team onderdelen op het programma. De board-relay, ski-relay en de taplin, ofwel Ocean(wo)man-relay. In een team van drie sporters leg je in estafettevorm het parcours af. Vandaag waren de golven op zee serieus. De branding (het gedeelte waar de golven omslaan) was zelf soms zo lastig dat enkele deelnemers er niet doorheen kwamen. Een hele ervaring met soms ook wel spannende momenten. Onze sporters hebben zich goed staande weten te houden op deze ruige zee. Op meerdere onderdelen werd zelf het podium beklommen. Daniël Scholten behaalde op de surfskirace de 2e plaats, bij boardrace de 3e plaats. Hij mocht starten bij de Oceanman waarbij hij de 3e plaats bemachtigde. Sam Geurts – van Kessel werd 2e op de surfrace. Naast deze podiumplekken hebben alle sporters super gepresteerd. Na een lange dag met veel wind, geregeld zon, hoge golven en een mooie ervaring keerden we weer terug naar Rosmalen.

Foto's:


r