27 september 2020

SCG’18 begint seizoen met overwinning

SINT-MICHIELSGESTEL – SCG’18 is het nieuwe seizoen goed begonnen. In de thuiswedstrijd tegen DSC uit Kerkdriel behaalden de Gestelnaren een 2-0 overwinning, die, op basis van de eerste helft, verdiend is.

SCG’18 had in de eerste helft zeker het betere van het spel en DSC werd teruggeduwd in de eigen verdediging. Er ontstonden kansen voor SCG’18 en uit een daarvan raakte Dennis van Nistelrooij de lat. In de 12e minuut kreeg SCG’18 een vrije trap toegekend op ongeveer 20 meter van het doel. Ritchie van Ooijen schoot de vrije trap buiten bereik van de DSC-keeper in de bovenhoek en zo stond SCG’18 met 1-0 voor.
Na deze treffer bleef SCG’18 het betere van het spel houden en er bleven kansen komen. Toch duurde her tot de 43e minuut voordat er opnieuw een doelpunt uit viel. Uit een hele mooie aanval was het uiteindelijk Daan van Uden die de bal voor de tweede keer in het Kerkdrielse doel wist te werken en zo gingen de teams de rust in met een 2-0 voorsprong voor de Gestelnaren.

Na rust nam DSC het initiatief over en het zette SCG’18 onder druk. Men kreeg een aantal kleine en grote kansen, maar geen schot trof het doel of keeper Dennis Schoenmaker was een uitstekende sta in de weg. SCG’18 kwam steeds moeilijker van de eigen helft af en het moest zich beperken tot uitvallen, die overigens ook enkele keren tot kansen leidden. Uit een daarvan trof Stef van Boxtel de paal.
Toen kort voor tijd een speler van DSC de rode kaart kreeg voor het slaan van een tegenstander was de Kerkdrielse hoop op een goed resultaat verdwenen.
Komende zondag gaat SCG’18 op bezoek bij Avanti’31 in Schijndel. Als SCG’18 dan hetzelfde op de mat weet te brengen als afgelopen zondag, moet een goed resultaat zeker weer tot de mogelijkheden horen.