Trainingsstage Nijmegen

ROSMALEN – Voor alle beoefenaars van wedstrijdjudo is dit een zeer lastige periode. Toernooien worden afgelast en RTC-trainingen zijn tijdelijk stopgezet. Ook diverse trainingsstages zijn niet doorgegaan. Met spanning werd er dan ook uitgekeken naar de trainingsstage van Judo Academy Nijmegen door het wedstrijdteam van de Rosmalense Judo Club. Gelukkig ging deze, met enige aanpassingen, onlangs wel door.

Bijna de gehele wedstrijdselectie (behalve de ouderen) reisde samen met wedstrijdtrainer Bruno Culo af naar Nijmegen. De judoka’s druppelden één voor één binnen op de locatie van Judo Academy Nijmegen. Verschillende clubs uit Nederland namen deel en het was dan ook niet te merken dat er een maximum aantal deelnemers gesteld was.
De stage begon met een stevige warming up, waarna diverse judotechnieken uitgelegd en geoefend werden met vol enthousiasme door de kinderen. Dat je met deze technieken wedstrijdjes kan winnen bleek even later tijdens de randori. Dit zijn oefenwedstrijdjes waarin je je technieken kunt oefenen en eventueel bij kunt schaven. Trainer Bruno liep tevreden rond op de mat en gaf hier en daar wat aanwijzingen en tips. Na de training werd er gezamenlijk gegeten in de kantine en was het nog even chillen in de hal voordat de luchtbedden opgepompt konden worden voor de nacht.
Ondertussen werd de dag druk geëvalueerd in de kantine door de begeleiding van het wedstrijdteam.

De volgende dag waren er drie trainingssessies en aan de hoofdjes te zien begon dit toch zijn tol te eisen. Gelukkig maakte iedereen alle sessies af waarna er dan ook een daverend applaus klonk voor de gehele groep. Bruno heeft nog wat notities gemaakt met ieders verbeterpunten zodat hij en de judoka’s weten waar ze komende periode aan kunnen gaan werken. Moe maar voldaan en met heel wat bijgeleerd werd iedereen weer opgehaald door de ouders.

Deelnemers aan de Judo Academy

Foto's:


0