Yesterday bij Filmhuis Berlicum

BERLICUM – Filmhuis Berlicum vertoont 24 september de film Yesterday. Het is een komische film uit 2019 waarin muziek van The Beatles centraal staat.

Singer-songwriter Jack Malik kloot al jaren aan in de lokale muziekscene. Vol goede moed sleept hij zichzelf van pub naar pub, immer vergezeld door ‘manager’/boezemvriendin Ellie. Als Jack voor de zoveelste keer voor twee man en een paardenkop staat te spelen, besluit hij dat het genoeg is. Maar voor hij de gitaar goed en wel aan de wilgen hangt, gebeurt er iets wonderlijks. Tijdens een wereldwijde stroomstoring wordt Jack aangereden en als hij ontwaakt uit zijn coma blijkt de hele wereld The Beatles te zijn vergeten. Alleen Jack zelf kan ze zich nog herinneren. Tot tranen toe geroerd zijn z’n vrienden als Jack op een terrasje terloops ‘Yesterday’ speelt. Sinds wanneer schrijft hij zúlke mooie liedjes?
Na aanvankelijke verwarring ziet Jack zijn kans schoon; met het complete oeuvre van The Beatles in zijn hoofd kan hij de wereld veroveren. Al gauw blijkt dat het materiaal van de Fab Four ook anno 2019 de hoofden op hol brengt. Voor Jack het weet, zit hij met Ed Sheeran (in een rol als zichzelf) te jammen, schuift hij aan bij James Corden en hijgen inhalige producers in zijn nek. Alles gaat voor de wind, totdat Jack zich toch wat bezwaard begint te voelen onder het curieuze plagiaat dat hij pleegt. En dan is Ellie er ook nog, die misschien toch wel meer dan een jeugdvriendin is.
Hij bekent uiteindelijk zijn plagiaat in een vol Wembley Stadium nadat hij daar heeft opgetreden tijdens een concert van Ed Sheeran. Ellie is hierbij te zien op het videoscherm in het stadion.
Via de site van het Beneluxtheater of den Durpsherd kun je een kaartje bestellen. € 8,50 waarbij een consumptie na afloop zit inbegrepen. De zaalopstelling is Coronaproof.

Foto's:


0