Brons voor Fem van Empel op WK

SINT-MICHIELSGESTEL – Op het Wereldkampioenschap MTB Eliminator heeft Fem van Empel de bronzen medaille gewonnen. De 18-jarige bikester uit Sint-Michielsgestel mocht naast de Française Isaure Medde en de Italiaanse Gaia Tormena het laagste treetje van het erepodium innemen.

Junior-dame Fem van Empel (Pauwel Sauzen-Bingoal) kwalificeerde zich als vijfde. In de tweede heat wist ze zich sneller dan de Italiaanse verdedigend wereldkampioene Gaia Tormena.

In de eerste halve finaleheat streden de Nederlandse Anne Terpstra en Van Empel achter Tormena om de tweede plek. Stuur-aan-stuur ging het oranjeduo naar de ‘wallride’ en was het Van Empel die er als beste uitkwam en zich zo kwalificeerde voor de finale. In de andere halve finaleheat wist ook de Nederlandse Didi de Vries zich voor de eindstrijd te kwalificeren.
In de finale had het oranjeduo niet de beste start. Met Van Empel op plek drie en De Vries daarachter was de kans op een Nederlandse wereldtitel erg klein. Van Empel drong nog wel aan, maar moest toezien hoe de Française en de Italiaanse het in een millimetersprint beslisten.
Daarmee pakte het multitalent uit Sint-Michielsgestel een dag na haar seizoensdebuut op de crossfiets -19e in de SuperPrestige-veldrit in Ruddervoorde- brons op de Eliminator in de Belgische universiteitsstad. En dat nadat ze een week eerder tiende werd op het WK Cross Country voor Junior-Dames in het Oostenrijkse Leogang. En dat alles terwijl ze nog maar een jaar voetbalster-af is!
“Het was mijn eerste wedstrijd van dit type: , vertelde de bronzen medaillewinnares. “Het was een hard gevecht met Anne. Het is een geweldig gevoel om in de finale te staan.”

Fem in de halve finale

Foto's:


0