Dien zelf een activiteit in

‘s-HERTOGENBOSCH – Al tijdens De Bossche Zomer spraken initiatiefnemers en bewoners hun wens uit voor een vervolg. Het rapportcijfer van 8,5 uit het bezoekersonderzoek van De Bossche Zomer loog er niet om. De Bossche Zomer overtrof de verwachtingen van zowel bezoekers als initiatiefnemers, was sfeervol, veilig en gaf een gevoel van trots. Ook tijdens de herfst- en wintermaanden willen we ontmoetingen in ’s-Hertogenbosch op een veilige manier mogelijk maken. De gemeenteraad heeft deze week ingestemd met het voorstel van het college voor De Bossche Winter.

De Bossche Winter is van vrijdag 13 november 2020 t/m zondag 17 januari 2021. Veiligheid, kleinschalig, ontmoeting, gezamenlijkheid, verrassing en ruimte voor ondernemers staan deze wintermaanden voorop. Een mix van bourgondisch, entertainment, vertier, winkelaanbod, sport en cultuur. Thema’s als bezinning, nabijheid en zorg voor elkaar staan hierbij centraal. Met een programma dat voor ieder wat wils biedt, gaan we in de wintermaanden op zoek naar nieuwe plekken en nieuwe initiatieven, naast succesvolle bestaande locaties. Natuurlijk in een nieuwe en verrassende vorm.
De initiatiefnemers zoeken een invulling vanuit theaters en musea, van activiteiten die normaal gesproken plaats zouden vinden in deze tijd van het jaar zoals een Sinterklaasintocht, de Kerststal en extra koopavonden. Een rondgang langs culturele instellingen wordt gemaakt om te kijken of er samenwerkingen kunnen ontstaan zodat de Cultuurstad van het Zuiden haar naam eer aan doet.
En ze zijn op zoek naar kleinschalige activiteiten bij jouw in de buurt: een speurtocht voor kinderen, een workshop kerstkransen maken of een kerstbrunch voor eenzame ouderen. Ook online activiteiten zijn van harte welkom! Doe ook mee! Meld je aan! De invulling van deze warme wintertijd maken we samen. Dien zo snel mogelijk jouw creatieve idee in via: www.debosschewinter.nl.

Foto's:


0