Efkus dun Birrekoal weer van start

In het radioprogramma ‘Efkus Dun Birrekoal’ verrassen Bert van Druenen en Ton Mathijssen luisteraars met de vele ‘wist je datjes’ die de carnaval kent. Deze twee doorgewinterde carnavalskenners laten U kennismaken met vele zaken die zich voor en achter de schermen afspelen in dun Birrekoal en Meeanderdonk.
Vele carnavaleske onderwerpen zullen de revue passeren. Ondanks de coronatijd gaan de radiomakers toch opzoek naar nieuwtjes die er spelen. In de eerste uitzending van dit seizoen op zondag 1 november zal er aandacht worden besteed aan het komende 11-11 bal. Bezoekers worden daar niet toegelaten, maar de geïnteresseerden kunnen thuis meekijken hoe de huidige Hoogheden van dun Birrekoal afscheid nemen van hun seizoen. Ook komen de programmamakers dit seizoen weer met de quiz ‘5 godsgruwelijk moeilijke vragen aan’. Een bekende plaatsgenoot wordt hierin getoetst op zijn carnavalskennis.
Uiteraard krijgen de actualiteiten die er spelen in onze gemeente ook alle aandacht. Reageren voor of tijdens de uitzending kan via carnaval@lokaal7.nl. Nieuwsgierig? ‘Efkus dun Birrekoal’ is elke zondag om 11.00 uur te beluisteren en te bekijken bij lokaal 7 ether FM 107.4 / kabel 87.5, digitaal geluid/in beeld via lokaal7.nl, Lokaal 7 app. Of volg ons via Facebook/efkusdunbirrekoal.

Een bakske koffie met…..

Elke zondagmorgen vanaf 10.00 uur kunt U luisteren naar ‘een Bakske met’. De presentatoren nemen in dit programma een kijkje in het leven van een bekende of soms wat onbekendere inwoner uit de gemeente Sint-Michielsgestel. De luisteraars kunnen een uurtje meegenieten van vele verrassende verhalen over vroeger en nu.
In verband met deze coronatijd mogen de programmamakers geen gasten ontvangen in de studio. Met regelmaat worden daarom oude opnames uit het archief ten gehore gebracht. In de jaren 90 werd door diverse radiomakers van toen het programma ‘in gesprek met’ gemaakt. Één uur lang vertelde een gast enthousiast over zijn hobby of beroep. Zondag 1 november luisteren we terug hoe de toenmalige uitbater Bart de Groot van Herberg de Gouden Leeuw uit Berlicum aan de tand werd gevoeld.

Uitzendingen in beeld

Wilt u onze live programma´s niet alleen beluisteren maar ook bekijken op uw laptop, smartphone of smart-tv? Via internet kunt u de programmamakers live in beeld zien. Altijd leuk om eens te weten wie er achter een stem zit. Ga naar onze site: lokaal7.nl. Via YouTube kanaal van Lokaal 7 zijn ook verschillende programma´s terug te bekijken.

Lokaal 7 FM is te beluisteren via de ether op 107.4 FM via de kabel op 87.5 Mhz. Via de website www.lokaal7.nl of de lokaal 7 app. De programma’s zijn altijd terug te beluisteren via onze website bij uitzending gemist.

Bert van Druenen en Ton Mathijssen

Foto's:


0