Fenne wint voorleeswedstrijd

ROSMALEN – Op het Rodenboch College in Rosmalen vond op woensdag 7 oktober de jaarlijkse voorleeswedstrijd van de brugklassen plaats. In het sfeervolle decor van Perron-3 mochten de kandidaten, uit iedere brugklas één, voorlezen voor alle brugklassers van de school. Slechts een klein deel van de brugklassers was daadwerkelijk live in Perron-3 aanwezig, de andere brugklassers volgden de wedstrijd via een livestream in de klaslokalen. Dit jaar waren er opnieuw twee prijzen te vergeven, één voor de winnaar volgens de publieksjury en één namens een deskundige vakjury, die bestond uit de winnaar van vorig jaar, Koen Pijnenburg, en Theo Baten. Het bleek wederom een zware klus om de winnaars te kiezen, omdat het niveau van de voorlezers uitzonderlijk hoog was. Dat gold ook voor de vier gastoptredens. Amy, Valentijn, Jennifer en Hannah wisten de zaal plat te krijgen met hun prachtige muzikale bijdragen. De publieksjury koos massaal voor het spannende fragment van Jakob uit 1Ha. De vakjury koos Fenne Hellings uit 1THc als voorleeskampioen 2020. Met haar fragment uit het boek Koning van Katoren van Jan Terlouw maakte ze grote indruk.
Fenne kreeg niet alleen een leuke prijs, maar zal ook namens onze school deelnemen aan de regionale leesbattle “Read2me”.

Foto's:


0