Filmhuis Litserborg draait La belle époque

DEN DUNGEN – Ondanks de strengere coronamaatregelen kan Filmhuis Den Dungen in de Grote zaal van Litserborg, met goede stoelen, films blijven draaien voor de liefhebbers. Op vrijdag 16 oktober om 20.30 uur draait La Belle Époque.

Wie wil niet de magie herbeleven van een eerste verliefde ontmoeting in het verleden? In het gelaagde La belle époque creëert een bedrijf met hulp van acteurs zulke ervaringen.
Zo trek je een kijker je film binnen! Meteen bij de openingsscène van La belle époque zit je op het puntje van je stoel omdat je niet weet wat je hoort. Nou ja, eigenlijk hoor je heel goed wat er gezegd wordt, maar kun je het totaal niet plaatsen.
Zo trek je een kijker je film binnen! Meteen bij de openingsscène van La belle Époque. Als Victor het decor van 16 mei 1974 uiteindelijk binnenloopt, is hij aangenaam verrast. Natuurlijk, alles is artificieel, maar het voelt wel erg lekker om weer in dat Frankrijk van de jaren zeventig te vertoeven. De actrice die Marianne speelt, betovert hem bovendien net zo als de echte Marianne dat vijfenveertig geleden deed. De echte Marianne zit zich in het heden intussen op te vreten, zich afvragend of ze die goeiige Victor wel zo hardhandig de deur had moeten wijzen.
La Belle Époque speelt op een originele manier met het ‘boy meets girl’-uitgangspunt van de romantische komedie. Maar valt Victor voor de actrice of leert hij dóór haar weer met frisse ogen naar zijn vrouw in het heden kijken? Als een soort Jim Carrey uit The Truman Show wandelt hij door een volledig gescripte wereld, onderwijl een les lerend over het echte leven.

Reserveren kan tot 11 oktober via een mail met daarin naam en het aantal kaartjes te sturen naar filmhuis@litserborg.nl. De kaartjes blijven dan tot 10 minuten voor vertoning gereserveerd. Binnen 48 uur krijg je een bevestiging van reservering terug. Vanaf maandag 12 oktober worden de kaartjes verkocht aan de balie in de Litserborg.
De entree is €8,50 inclusief één consumptie na afloop van de film. Deze maand draaien ook nog de familiefilm Kruimeltje en de strijd om de Goudmijn (23 oktober, 14.00 uur) en Sorry, we missed you (30 oktober, 20.30 uur).

Foto's:


0