12 oktober 2020

Heeswijk laat zege glippen

HEESWIJK – Dat COVID-19 een belangrijke stempel op het seizoen 2020-2021 gaat drukken is wel duidelijk. Afgelastingen, (momenteel) geen publiek langs de lijn, kantines dicht en altijd maar de vraag hoe het er de volgende maand weer voorstaat. Toch leuk dat er dan initiatief wordt genomen in de vorm van een livestream, waardoor de trouwe aanhang van zowel Heeswijk als Prinses Irene vandaag de wedstrijd konden volgen. Onder leiding van scheidsrechter Dyon Noppe startte Prinses Irene – Heeswijk dus ‘gewoon’ om 14.30 op Sportpark De Schellen in Nistelrode.

Wellicht door de matige start van beide ploegen in deze 2e klasse F, leek het of allebei de teams nog wat aan het aftasten waren in de beginfase. Prinses Irene had meer balbezit, waar Heeswijk wat gevaarlijker was in de omschakeling. Prinses Irene werd het eerst gevaarlijk via Aron van der Rijt, zijn schot op de 16-meter lijn miste echter kracht, na een te korte breedte bal van Olivier de Schouwer. De grootste kans van de 1e helft was voor de bezoekers uit Heeswijk. Een voorzet vanaf links werd goed terug gekopt door spits Wouter van Dijke naar de vrijstaande Danny Aarts. Aarts leek te schrikken van de kans en raakte de bal half, waardoor goalie Mathijs Pluk redding kon brengen. De rebound schoot Aarts vervolgens tegen de buitenkant van de paal.
Er gebeurde weinig in het restant van de 1e helft. Toch kwam Heeswijk in minuut 47 op voorsprong. Een goede voorzet vanaf rechts kwam in de voeten van Wouter van Dijke. Hij kapte zijn man uit en ging over het uitstekende been, penalty. Gedecideerd pakte Max Sluiter de bal en schoot feilloos binnen voor 0-1.

In de tweede helft een nagenoeg zelfde spelbeeld. Heeswijk zakte wat in en liet Prinses Irene aan de bal. Dit kon ook prima, aangezien de Oranje-witten creatief te weinig in konden brengen om een gaatje te vinden in de Heeswijkse verdediging. Aron van der Rijt was soms nog wel een handenbinder, maar zowel Dirk Verdonk als Coen van Zutven speelden een sterke wedstrijd en waren meerdere malen belangrijk als slot op de deur.

Na een uur spelen kwam Heeswijk op 0-2. Na goed voorbereidend werk van Van Dijke en Aarts, kwam de bal bij Ries van Alebeek. Zijn voorzet werd gekraakt en belande zo voor de voeten van de goed doorgelopen Max Sluiter. Hij aarzelde geen moment en schoot zo zijn tweede van de middag binnen.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Heeswijk, toch kwam Prinses Irene bijna langszij via een (makkelijk) gegeven penalty. Coen van Zutven bleek hands te hebben gemaakt, echter pakte Sebastiaan de Schouwer de matig ingeschoten penalty van aanvoerder Tim van den Brand. Prinses -Irene kwam alsnog op 1-2 via wederom een penalty. Een corner van Irene werd matig verwerkt, waarna Max Sluiter in botsing kwam en helaas kon Noppe geen andere keuze maken dan de bal op de stip leggen. Dit keer was het de beurt aan Aron van der Rijt, die onberispelijk hard binnenschoot.

De wedstrijd leek af te stevenen op een 3-punter voor Heeswijk, maar door een bizar doelpunt werd het in de laatste minuut toch nog 2-2. Linksback Jerin van de Rakt gaf voor en leek de bal verkeerd te raken. Tergend langzaam ging de bal aan iedereen voorbij en werd keeper De Schouwer verrast. Een zware domper voor Heeswijk en ook weer een onnodig makkelijk weggegeven doelpunt.

Heeswijk had vandaag de ideale mogelijkheid om met 3 punten naar huis te keren, maar zoals vaker deze competitie ging het mis in de slotfase. Het spel is nog niet eens zo slecht, dat is iets om aan vast te houden, maar uiteindelijk gaat het wel om de punten. Volgende week komt Helvoirt naar Heeswijk, wat de vorm weer gevonden lijkt te hebben. Zaak voor Heeswijk om opzoek te gaan naar de eerste 3 punten dit seizoen.