Jente in de race voor Mooiste Man van Nederland

 

BERLICUM – Hij heeft geen ervaring als model, is eigenlijk net iets te klein, maar heeft zeker wel the looks. Iets wat de organisatie van Misters of the Netherlands 2020, de zoektocht naar de mooiste man van Nederland, ook zag, waarna Jente van de Ven uit Berlicum gevraagd werd aan die wedstrijd deel te nemen. Hoewel hij zich wel even achter de oren moest krabben voor hij in deze voor hem onbekende wereld stapte, is hij inmiddels een ronde verder, gáát hij ervoor en vraagt hij iedereen hem nog een stukje verder op weg te helpen.

 

Door Wendy van Lijssel

Misters of the Netherlands is een nog jonge, maar snelgroeiende verkiezing voor mannen die gelijk ook de grootste is op dat gebied. De zoektocht is er een naar de mooiste man van Nederland. De winnaar mag ons land uiteindelijk vertegenwoordigen tijdens een internationale verkiezing en wint daarbij ook nog een modellencontract en een geldprijs.

 

Tot het moment dat hij gescout werd door de organisatie van Misters of the Netherlands 2020 was modellenwerk niet iets wat Jente van de Ven ooit overwogen had. Terwijl hij druk was met zijn studie als 3e-jaars student aan de Hogere Hotelschool in Maastricht en een sociaal leven had met vrienden, kwam het eigenlijk zomaar op zijn pad. “Tijdens een stage in Antwerpen leerde ik een jongen kennen die al modellenwerk deed en hieraan mee wilde doen. We kregen het erover. Ik volgde hem op social media en werd aansluitend zelf gevraagd om mee te doen’, vat Jente het samen.

Hoewel het wel iets was waar hij even over moest denken, had Jente zijn eigen redenen om er uiteindelijk wel voor te gaan. “Voor mijn studie is het belangrijk om in het openbaar te spreken en jezelf op een goede manier te presenteren. Dat heb ik altijd best moeilijk gevonden. Bij een Mister-verkiezing doe je echter precies dat. Je moet jezelf verkopen, op een bepaalde manier lopen, staan en goed uit je woorden komen. Voor mij is deze verkiezing dus ook een kans om die vaardigheden beter onder de knie te krijgen. Ik moest en moet daar wel voor uit mijn comfortzone stappen maar I go with the flow. Stommer word ik er niet van”, vertelt hij opgewekt.

 

Onlangs volgde een eerste castingronde voor een jury. Jente blikt terug. “Er waren zo’n 140 mannen uitgenodigd. In een voorstelronde moest er een vraag beantwoord worden. Aansluitend was er een bodyronde. Daarbij moesten we met ons shirt uit rechtdoor lopen en uiteindelijk voor een jury poseren”, vertelt hij. Aansluitend aan deze eerste kennismaking volgde een selectie en viel het grootste gedeelte van de groep af. Er bleven 44 jongemannen over. Deze kregen al een sjerp omgehangen en werden met elkaar en apart op de foto gezet.

Tot zijn geluk is Jente één van hen. Hij stoomt door naar de finale begin volgend jaar. Hierin moet hij zich wederom presenteren in een voorstel- en bodyronde, in pak en in een beslissende vragenronde. Zoals ook bij de onlangs gehouden casting betreft het wederom een afvalsysteem. “Je begint met 44, maar er vallen gaandeweg mensen af. Zo ontstaat een top 20, top 10 en uiteindelijk een top 5”, legt hij uit. Het Nederlandse publiek wordt gevraagd mee te kijken en hun stem uit te brengen via sms op wat zij beschouwen als de knapste man. Degene met de meeste stemmen ontvangt de titel ‘Mister Popularity’ én een wildcard naar de top 20. Iets wat Jente uiteraard heel graag wil. Hij hoopt daarom mensen te motiveren om hun stem op hem uit te brengen. Hij is eerlijk: “Bij die laatste 44 zitten veel mannen met ervaring in de modellenwereld. Dat heb ik niet en verder ben ik met mijn 1.78 eigenlijk net te klein. Ik zie mezelf dan ook echt als underdog. Dat neemt echter niet weg dat ik er wel helemaal voor ga.”

Stemmen gebeurt per sms. Jente doet er alles aan om zover mogelijk te komen en zou het fantastisch vinden om ‘gekroond’ te worden. “De winnaar mag Nederland vertegenwoordigen op een internationale Misterverkiezing op de Filipijnen, krijgt een modellencontract en prijzengeld”, om toe te voegen. “Wat er ook gebeurt. Dit is een ontzettend leuke ervaring waar ik sowieso het een en ander van leer. Ook dat is mooi meegenomen maar ik ga voor de winst.” Voor meer informatie, foto’s en filmpjes zie www.mistersofthenetherlands.nl – Instagram en Facebook
Is Jente van de Ven de mooiste man van ons land?

Foto's:


0