Jubileumviering eind 2021

SINT-MICHIELSGESTEL/BOKKENDONK – Stichting Federatief Carnaval Bokkendonk (Fidderaosie) heeft besloten om alle Bokkendonkse carnavalsactiviteiten voor het carnavalsseizoen 2020-2021 te annuleren zolang er geen redelijke ruimte is binnen de Corona maatregelen om dat op een veilige en verantwoordelijke wijze te doen.

Het Bokkendonkse carnaval bevat in het voorseizoen vele mooie tradities en gezellige feesten van verbinding en verbroedering, zaken waar juist nu veel behoefte aan is. Echter, de Fidderaosie is van mening dat dit nu en op de korte termijn niet op een verantwoorde en veilige wijze mogelijk is. Voor de Fidderaosie staat voorop dat je van alle Bokkendonkse carnavalsactiviteiten juist goed en beter moet voelen, maar zeker niet ziek. Ook hier staat veiligheid en gezondheid op 1! Daarnaast is er vooralsnog het voornemen het 66-jarig jubileum in het najaar van 2021 te organiseren.

De Fidderaosie blijft bereidwillig om samen met enthousiastelingen initiatieven te bespreken die mogelijk wel haalbaar zijn. Ook zal de Fidderaosie zich sterk blijven maken voor de tradities waarbij zeer weinig tot geen sociale contacten plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld de Carnavaleske aankleding van ons Bokkendonk.

De Fidderaosie benadrukt het belang voor ideeën voor een carnavalsbeleving voor de Bokkendonkse basisschooljeugd. Creatieve ideeën hierover zijn dan ook zeer wenselijk! Wat er ook gebeuren zal… carnaval bestaat in ons diepste gevoel en is onderdeel van onze cultuur. De editie van 2021 zal niet plaatsvinden aan de hand van de traditionele evenementen, maar er zal op een spontane en waardige manier invulling worden geven aan carnaval 2021.

Geen drukke evenementen dit seizoen in Bokkendonk

Foto's:


0