Kinderboekenweek in de Troubadour

ROSMALEN – Kindcentrum de Troubadour opende op 30 september feestelijk de Kinderboekenweek rondom het thema ‘En toen…’.

Kinderen uit de groepen 6 t/m 8 kwamen door een tijdmachine het podium op om kleine toneelstukjes op te voeren over gebeurtenissen uit de geschiedenis. De tijdmachine bracht de kinderen terug naar de Eerste en Tweede Wereldoorlog, de maanreis met Neil Armstrong, Aletta Jacobs, de oertijd, verschillende ontdekkingsreizigers en de tijd van de slavernij.

De Kinderboekenweek was zichtbaar in het gehele Kindcentrum. Zo heeft de BSO na schooltijd met kinderen de tijdmachine ontworpen en gemaakt. De kinderen uit de bovenbouw hebben zelfstandig de toneelstukjes bedacht en opgevoerd. Kinderen uit de groepen 4 en 5 hebben boeken voorgelezen bij het peuterarrangement en het kinderdagverblijf. Ouders en grootouders hebben via filmpjes voorgelezen in de klassen. Zowel de leerkrachten en de pedagogisch medewerkers hebben deze periode extra aandacht gegeven aan kinderboeken en leesmotivatie.

Foto's:


0