Maak kennis met Malá Kapela

BERLICUM – Liefhebbers van Tsjechische volksmuziek kunnen zondag 11 oktober vanaf 14.30 uur in het Beneluxtheater van Den Durpsherd hun hart ophalen tijdens een concert van Malá Kapela. De blaaskapel met ook een zanger en zangeres die met een pakkende mix van muziek uit de Tsjechische landstreken Moravië en Bohemen, iedereen een fijne, muzikale middag gaat bezorgen. De toegang is gratis.

Ze leggen ziel en zaligheid in hun muziek en maken, zoals ze zelf stellen, muziek uit het hart. Maak kennis met Malá Kapela. Een naam die vertaald kleine kapel betekent, maar groots is in het neerzetten van Tsjechische volksmuziek met blaasinstrumenten, slagwerk én zang.
Hoewel Malá Kapela slechts enkele jaren geleden ‘geboren’ werd, ontstond deze uit de bij velen goed bekende, geroemde en intussen voormalige blaaskapel De Drie Donken. Het in totaal achtkoppige Brabantse gezelschap kan zich dan ook met recht en reden meer dan ervaren noemen.
Er stroomt muziek door hun aderen. De basis van wat ook wel Egerländermuziek wordt genoemd, werd in de jaren ’50 van de vorige eeuw gelegd door de Duitse orkestleider Ernst Mosch. Genoemde was een Tsjech en vertolkte volksmuziek uit zijn geboortestreek Egerland en Bohemen. Eind jaren ’80 en begin jaren ’90 werd ook muziek uit Moravië, een andere Tsjechische landstreek, steeds populairder.
Bezoekers worden deze middag door Malá Kapela getrakteerd op een mix van Mährische en Böhmische muziek oftewel onvervalste Tsjechische volksmuziek op hoogstaand niveau. Met veel plezier gaan zij doen wat ze altijd doen: Zorgen voor muzikale hoogstandjes en een tevreden en enthousiast publiek. De toegang is gratis. In verband met COVID-19 dient er gereserveerd te worden. Dat kan via info@malakapela.nl.

Malá Kapela

Foto's:


0