Ook jij kunt stemmen

VINKEL – De Vinkelse amateurfotograaf Cynthia Verbruggen kreeg als tip mee te doen met de fotowedstrijd van National Geographic. Hoewel ze er dacht geen kans te maken stuurde ze toch 3 foto’s in de categorie dier, mens en landschap. Tot haar grote verrassing kreeg ze onlangs bericht tot zij na een selectie uit 17.000 foto’s een van de 15 finalisten is. Om kans te maken op de publieksprijs vraagt ze iedereen die haar foto waardeert zijn of haar stem op haar uit te brengen.

Cynthia Verbruggen woont vlakbij die mooie molen. Al jaren wachtte zij op het moment dat de molen af zou zijn en zij het voor haar perfecte plaatje kon maken. Het gebied was zo al prachtig . Maar de molen zou het afmaken.

De opening was op 20 september. Even daarvoor waren de wieken geplaatst. Het zou 10 september een mooie ochtend worden had Cynthia Verbruggen al bekeken bij het weerbericht. Dus stond ze al vroeg op haar plekje. Alles kwam samen. De molen stond perfect gedraaid, er waren prachtige wolken en de zon kwam prachtig over de mais heen geschenen met mooie stralen. Het enige waar ze rekening mee moest houden, was het buiten beeld houden van alle bouwmaterieel en de werkketen. Natuurlijk met behoud van een goeie compositie.
Cynthia maakte zes foto’s waarbij er drie onder- en drie overbelicht waren en ze zelf als statief diende Deze werden samen gevoegd tot een HDR foto. Zo ontstond deze finalist. Wat zou het mooi zijn als de molen ook nog eens hét plaatje zou worden van Nederland!
Naast een door de jury die in drie categorieën een winnaar kiest is er ook een publieksprijs.Deze gaat naar degene met de meeste stemmen. Cynthia hoopt op uw stem. Die kan tot en met 29 oktober uitgebracht worden via of http://www.nationalgeographicfotowedstrijd.nl/stemmen/zonsopkomst-bij-molen-de-zwaan/ Vergeet niet de link te bevestigen in je e-mail.

Foto's:


0