11 oktober 2020

Opnieuw grote nederlaag voor SCG’18

SINT-MICHIELSGESTEL – Na de grote nederlaag vorige week tegen Avanti waren de spelers van SCG’18 er deze zondag op gebrand om een beter resultaat te behalen. Aan het einde van de wedstrijd moest de conclusie worden getrokken dat dat helaas niet is gelukt. FC Engelen won met 2-5 en daarop viel weinig af te dingen.

In de eerste helft ging de strijd nog wel enigszins gelijk op. Beide teams kregen nauwelijks kansen. Aan SCG-kant kreeg Stan van Rooij een goede kans maar zijn inzet ging naast het doel. FC Engelen deed kort daarna iets terug maar de inzet belandde op de Gestelse lat. Tot de rust viel er verder weinig te beleven op het troosteloos stille sportpark Zegenwerp.
Na de rust keerde het snel om. FC Engelen zette wat meer aan en de SCG-defensie werd onder druk gezet. In de 53e minuut scoorde FC Engelen het eerste doelpunt van de wedstrijd: 0-1. Nauwelijks twee minuten later lag de bal opnieuw in het Gestelse doel en zo stond het ineens 0-2.
In de 59e minuut deed Arthur Bot namens SCG’18 wat terug. Met een mooie kopbal wist hij de Engelen-keeper te verrassen: 1-2. SCG’18 voelde toen even dat er een beter resultaat in zou kunnen zitten en het trok ook meer ten aanval. Men kreeg het deksel op de neus toen in de 68e minuut FC Engelen de score op kon voeren tot 1-3. Zes minuten later was het opnieuw Arthur Bot die voor SCG’18 wist te scoren en zo kwam de spanning weer terug. Men deed er van alles aan om de 3-3 te scoren maar die kwam er niet. In de 89e minuut besliste FC Engelen de wedstrijd definitief door het vierde Engelense doelpunt. Een minuut later werd het zelfs nog 2-5, maar die score was alleen nog van belang voor de statistiek.
Komende zondag krijgt SCG’18 een moeilijke uitwedstrijd als het in Alem moet aantreden tegen de club met dezelfde naam. Hopelijk lukt het dan wel om een resultaat te behalen.