Presentaties architecten mfa Gemonde

GEMONDE – Deze week heeft de architectenpresentatie plaatsgevonden aan de projectgroep van de nieuwe multifunctionele accommodatie (mfa) in Gemonde. Het is een belangrijke stap in de ontwikkeling van een nieuw dorpshuis. Voor de selectie zijn drie architecten uit de omgeving uitgenodigd.

Binnenkort wordt bekend welke architect het ontwerp voor de mfa mag gaan uitwerken. Bij de selectie wordt met name gelet op: de visie op de opgave, duurzaamheid, communicatie, intervisie en het proces.

Het nieuwe dorpshuis krijgt een plaats in het gebouw van Basisschool Sint-Lambertus, waar naast onderwijs (Cadans Primair) ook de kinderopvang (Berenhuis en Bolderburen) gehuisvest is. Een aantal ruimtes in het gebouw, zoals de gymzaal, worden zodanig verbouwd dat ze straks multifunctioneel inzetbaar zijn. Sinds de sluiting van dorpshuis De Kei in 2017, is er geen dorpshuis meer in Gemonde.

Wethouder Lianne van der Aa (maatschappelijk vastgoed) is blij met deze ontwikkeling: “Voor de leefbaarheid en sociale cohesie van Gemonde is het erg belangrijk dat er weer een dorpshuis komt. Ik ben blij te zien dat – ondanks alle belemmeringen door Corona – het nieuwe bestuur van het dorpshuis zo vol enthousiasme is. We kijken uit naar het bedrijfsplan dat bij hen in de maak is. Het kiezen van een architect is een belangrijk stap voorwaarts.”
Voorafgaand aan de ontwerpfase voert de architect gesprekken met de gebruikers ter aanvulling op de reeds vastgelegde projectdefinitie. De projectgroep blijft direct betrokken bij het ontwerp. Na goedkeuring van het definitieve ontwerp wordt er een aannemer aanbesteed om vervolgens te starten met de bouw. De opening staat gepland voor september 2021.

De Kei sloot in 2017

Foto's:


0