Tijdzwemmen wordt afstandzwemmen bij RBR

ROSMALEN – Omdat de normale opzet dit jaar niet door kon gaan, werd het RBR Tijdzwemmen van Redding Brigade Rosmalen dit jaar omgedoopt tot RBR Afstandzwemmen.

Het is de 3e zaterdag van oktober. Bij Redding Brigade Rosmalen staat dan traditiegetrouw het RBR Tijdzwemmen op het programma. Het tijdzwemmen is het jaarlijkse meetmoment om te kijken of je op verschillende onderdelen sneller bent geworden dan vorig jaar. Een gezellige avond met vele enthousiaste zwemmers, tijdwaarnemers, starters, overige medewerkers en natuurlijk ook het publiek. Helaas kon dit in de ‘normale’ opzet niet doorgaan. Gelukkig kon in deze rare tijden het RBR Tijdzwemmen dit jaar worden omgedoopt tot RBR Afstandzwemmen.

Waar de Reddingbrigade normaal klokt hoe snel iedereen is op bepaalde afstanden is. Werden er dit jaar baantjes geteld. Hoe ver kan je zwemmen binnen een bepaalde tijd? De tijden waaruit de zwemmers konden kiezen zijn: 15, 30 min of 45 min. Met maximaal 2 zwemmers in de baan en ‘collega’-zwemmers die de baantjes telden, werd voorkomen dat het te druk zou worden in de zwemzaal.

In 4 groepen hebben meer dan 30 zwemmers hard gezwommen. Er hing een relaxte sfeer.
De jongste zwemmers zwommen een kwartier lang. Ze mochten zelf weten welke slag er werd gezwommen. In die 15 minuten had de snelste zwemster 725 meter afgelegd. Een mooie prestatie! Ook de zwemmers die 30 minuten zwommen hebben een flinke afstand gezwommen. Daar werd in de 30 minuten de 1700 meter aangetikt. De oudere zwemmers zwommen 45 minuten, waar zelfs meer dan 3000 meter werd afgelegd.
In totaal is er op deze avond 40550 meter gezwommen. Een hele afstand!

Voor degene die toch hun tijd willen weten wat ze op de tijdzwem-onderdelen zouden zwemmen gaat RBR tijdens de trainingen deze onderdelen inplannen en klokken. Per training een onderdeel.

Klaar voor de start

Foto's:


0