Toneelvereniging ONA stopt ermee

BERLICUM – Na de corona perikelen van maart dit jaar, waarin Toneelvereniging ONA haar optredens moest afzeggen, bleef de toekomst voor de club erg onzeker. Zoals het er nu naar uit ziet zou de vereniging volgend jaar maximaal 62 personen mogen toelaten in de Beneluxzaal van den Durpsherd. Dat is om uit de kosten van een optreden te komen al niet rendabel.

Bovendien is de oefenruimte niet meer beschikbaar en heeft de regisseuse vanwege haar leeftijd al vorig jaar aangekondigd ,dat ze ermee stopte. De ONA-spelers hebben een gemiddelde leeftijd van 75 jaar en komt er al een paar jaar ondanks naarstige pogingen daartoe geen enkel nieuw lid bij.
Zo komt er na twee en veertig jaar een einde aan een lange traditie, ooit begonnen met het spelen van kleine stukjes tijdens de Sint Nicolaasmiddag van ouderen. De vereniging had met een komisch toneelstuk, geschreven door de broer van de regisseuse, op waardige wijze de ONA-periode willen afsluiten. Helaas hebben de coronaperikelen dat onmogelijk gemaakt.
Degenen die nog kaartjes hebben en hun geld terug willen, kunnen een envelop in de brievenbus van de penningmeester stoppen. Met daarin de kaartjes en vermelding van naam, adres en bankrekeningnummer te vermelden. De penningmeester is Frans van Osch, Kelwis 36, 5258 JH Berlicum. Het door u betaalde bedrag wordt dan op de vermelde bankrekening gestort. Let wel, dit is slechts mogelijk tot 1 december 2020.

ONA vier jaar geleden

Foto's:


0