13 oktober 2020

Winst voor HLB van Daal/DS na slijtageslag

DEN DUNGEN – Het eerste herenteam van volleybalvereniging HLB van Daal/DS thuis aan tegen promovendus Velo uit Wateringen (ZH). In een (wegens coronamaatregelen) lege sporthal de Misse werd een weinig enerverende wedstrijd gespeeld met een 3-2 winst voor de thuisploeg als uitkomst.

Het waren de bezoekers die in set 1 het initiatief pakten met een 0-3 voorsprong, waarna Jeroen Rijken over het midden de eerste score voor de Dungenaren noteerde. Meerdere foutieve opslagen bij de thuisploeg zorgden er voor dat Velo verder uitliep: 4-7. Daarna kantelde het en liep HLB uit naar 10-8. Via 18-18. Ging de setwinst met 24-26 uiteindelijk toch naar de bezoekers.

Het tweede bedrijf eindigde in een simpele 25-17 setwinst. Maar set 3 kende een omgekeerd scoreverloop. De bezoekers hadden de overhand en na een harde 14-25 keek HLD tegen een 1-2 achterstand aan.
De vierde set was een stuk spannender. Voor HLB liep die beter af. Na 17-17 liep HLB gedecideerd uit naar 25-22.
Door de 2-2 stand in sets moest er een beslissende tiebreak gespeeld worden. Hierin liet de thuisploeg er geen gras over groeien. Op de service van Kling stond er al rap een 5-0 score op het formulier, waarna de bezoekers wegens onsportief gedrag hun tweede(!) rode kaart van de wedstrijd ontvingen en daarmee zelfs op een 6-0 achterstand gezet werden.
Met sterke optredens van Smits en Donker werd de tiebreak zeer overtuigend gewonnen met maar liefst 15-4. Coach Mulder stemde na afloop ontevreden. Zijn ploeg liet zich te lang meevoeren in het magere spel van de tegenstander, met puntverlies als gevolg.
De Dungenaren klimmen desondanks dankzij de overwinning naar de zesde plaats op de ranglijst en hebben met een wedstrijd minder gespeeld nog steeds uitzicht op de tweede plaats. Volgende week komt HLB van Daal/DS Heren 1 opnieuw in actie, ditmaal in de altijd spannende Brabantse derby tegen Tilburg. Ook deze wedstrijd zal zoals iedere week te volgen zijn via het YouTube kanaal van de vereniging: HLB van Daal/DS.