Digitaal kerstconcert vanuit Gestel: In kerstsfeer komen met Xmas Sounds

 

SINT-MICHIELSGESTEL – Het advies van het Outbreak Management Team (OMT) aan het kabinet is duidelijk: kerst en de jaarwisseling mogen worden gevierd, maar in kleine kring. Hoe kom je dan in kerstsfeer?

Voor Guido de Bekker, uit Sint-Michielsgestel, is het antwoord op deze vraag in oktober al gevonden. Hij organiseert op 24 december een digitaal Kerstconcert, Xmas Sounds, genaamd.
Guido zou een van de solisten zijn tijdens het passieconcert The Crucifixion van het Concertkoort Groot-Noord toen coronamaatregelen in april dit jaar roet in het eten gooiden. Alle voorbereidingen ten spijt, gingen de concerten in onder andere Amsterdam en Sint-Michielsgestel niet door. Met zingen als passie, zocht De Bekker, in het dagelijks leven docent, naar nieuwe opties om een groot publiek te bereiken met sfeervolle muziek.
Bij Kerst hoort vanouds veel muziek en samenzang. Maar nog steeds in de greep van Corona, zit een concert met grote aantallen bezoekers er niet in. Om toch sfeer te creëren op Kerstavond ging Guido aan de slag met de organisatie van een digitaal muziekfestijn. Hij zocht en vond geoefende musici die dezelfde passie als hij delen voor muziek en die digitaal willen uitdragen. Het resultaat van het zoeken en bij elkaar brengen van zangers, violisten, fluitisten en organist is Xmas Sounds. Een anderhalf uur durend kerstconcert, waarbij verschillende typen muziekliefhebbers aan hun trekken komen.
Het concert bestaat uit drie delen. Het eerste half uur wordt verzorgd door het Xmas Ensemble. Daarin worden voornamelijk bekende kerstcomposities ten gehore gebracht. Het middendeel, Xmas Songs, bevat de bekende kerstklassiekers als ‘It came upon the midnight clear’ en ‘Go tell it on the mountain’. Het concert wordt afgesloten met Xmas Organ. Gert-Jan Westerhof bespeelt hierin het kerkorgel en laat o.a. Hark! van F. Mendelssohn horen.
De musici treden op in de Protestantse kerk in Sint-Michielsgestel. Het concert is onderdeel van de aansluitende kerstnachtdienst van de Protestantse kerkgemeente Sint-Michielsgestel en Schijndel en is te beluisteren en te zien op 24 december vanaf 20:00 uur via https://pgsintmichielsgestel.nl/kerstconcert.
 

Foto's:


0