Driezeeg spaart voor verkeersplein Herman Jozefschool

 

MIDDELRODE – Een snelheidsmeter die goed weggedrag beloont! Deze bijzondere meter hangt sinds 19 november drie weken lang in de Driezeeg in Middelrode. Iedereen die zich daar aan de snelheid houdt, brengt geld in de spaarpot.

Wethouder Lianne van der Aa(verkeer): “Goed gedrag belonen werkt beter dan ongewenst gedrag bestraffen. Door je netjes aan de snelheid te houden, krijg je niet alleen een duim omhoog maar doe je ook letterlijk een duit in het zakje.” Het totaalbedrag komt ten goede aan nieuwe skelters en de inrichting van een verkeersplein voor de Herman Jozefschool.
De Driezeeg is een doorgaande weg door Middelrode. Veel basisschoolleerlingen steken hier dagelijks over om naar school toe te gaan. Dat kan op een zo veilig mogelijke manier, als automobilisten zich aan de snelheid houden. Daarom zet de gemeente deze snelheidsmeterspaarpot van NUL verkeersdoden Brabant in.

Hoe werkt de spaarpot? Iedere bestuurder van een motorvoertuig, die zich aan de snelheidslimiet houdt en de snelheidsmeter passeert, zorgt ervoor dat er geld in de spaarpot komt. Dit is direct zichtbaar op het bord. De provincie Noord-Brabant is eigenaar van de snelheidsmeter. Gemeenten kunnen de meter inzetten op een locatie naar keuze. De bijzondere spaarpot is ook in 2020 door heel Brabant te zien.
In de provincie Noord-Brabant werken gemeenten, provincie, politie, Rijkswaterstaat, en ook scholen samen aan de verkeersveiligheid. Het motto is: Brabant gaat voor nul verkeersdoden. Ze willen bereiken dat álle Brabanders goed opletten in het verkeer én zich houden aan de snelheid. Dat is hard nodig, want 90% van alle ongelukken komt door menselijk gedrag; niet opletten, of te hard rijden. Daar kun je dus zelf wat aan doen.

Foto's:


0