Stichting Voedselbos Woest in Kanaalpark

ROSMALEN – Het burger-initiatiefgroep voor een voedselbos in het Kanaalpark heeft een jaar vol besprekingen achter de rug met de stadsecoloog van de gemeente s-Hertogenbosch. Het aanplanten van de eerste bomen en struiken kan komende winter beginnen. Er is grote blijdsschap dat dit openbare voedselbos kan worden verwezenlijkt Samen met Jade Reforestry is er een mooi ontwerp gemaakt voor een natuurlijk voedselbos waar mensen en dieren op een levendige en gezonde manier kunnen genieten van hun lokale eetbare natuur.

Voedselbos Woest komt ten westen van de Grote Wielen te liggen. Midden in het nieuw te ontwikkelen gedeelte van het Kanaalpark. Wat meer naar het noorden ligt de CSA (community supported agriculture) zelfoogst Tuinderij ‘t Wild met onbespoten groenten. Daar is een goed contact mee.
De Stichting Voedselbos Woest is opgericht door een kleine groep zeer enthousiaste vrijwilligers. Er is kennis gedeeld over bijvoorbeeld bomen, bijen en het bodemleven. Kennis en ervaringen delen is belangrijk om zo ieders bewustzijn te vergroten in het belang van het herstel van biodiversiteit. Er wordt gehoopt nieuwe mensen te ontmoeten die betrokken zijn.
Wanneer er met elkaar planten gezet worden zijn er duidelijke instructies om zorgvuldig en levensvatbaar te planten. Binnen enkele jaren kan het voedselbos een enorme toename aan biodiversiteit en een rijke oogst geven. In het Kanaalpark komt zo een unieke plek waar iedereen kan genieten en kan leren over samenwerken met de natuur.
Er is een website in ontwikkeling waar alle informatie op komt te staan; www.voedselboswoest.nl Ben je enthousiast en heb je belangstelling om mee te helpen dan kun je een mail sturen aan info@voedselboswoest.nl Op dit moment is in het nieuw te vormen Stichtingsbestuur behoefte aan een penningmeester!

Foto's:


0