Wethouder van de Hulsbeek stopt

SINT-MICHIELSGESTEL – Bart van de Hulsbeek heeft besloten om per 1 december zijn taak als wethouder neer te leggen. Hij kon zijn deeltijdfunctie van vijftig procent niet langer verenigen met zijn bedrijf. “Wethouder ben je niet in deeltijd, wethouder ben je elke dag, elk uur. Het is fysiek niet vol te houden om dat te combineren met een andere functie.”

Van de Hulsbeek gaat tot het eind van het jaar op adem komen om vervolgens met nieuwe energie zijn adviesbureau voor verkeersvraagstukken weer volledig op te pakken.

De wethouder kijkt dankbaar terug op de afgelopen tweeëneenhalf jaar. Diverse wegen liggen er weer uitstekend bij, zoals de Loofaert en de Wamberg en ook de riolering in Middelrode wordt momenteel vervangen om er weer jaren tegen te kunnen. Ook heeft Van de Hulsbeek duurzaamheid op de kaart gezet in Sint-Michielsgestel.
Van de Hulsbeek vond het vooral lastig om geconfronteerd te worden met onveilige verkeerssituaties terwijl er geen geld was om ze op te lossen. “De problemen van mensen wél serieus nemen maar ze niet direct kunnen oplossen voelde nooit goed. Je bestuurt een gemeente tenslotte om de samenleving te verbeteren.”
Vooral voor Gemonde was hij tot het eind op zoek naar kansen om de Dorpsstraat en de Sint Lambertusweg aan te pakken in combinatie met rioolvernieuwing. Hij was daar ook zeer optimistisch over. Aan asociaal verkeergedrag heeft Van de Hulsbeek een hekel. “Je ziet het voor je ogen gebeuren en je weet dat je dat niet kunt oplossen met eenvoudige verkeersregels of met kostbare drempels. Vooral gedragsverandering door communicatie is een oplossing”. Als verkeerskundig ingenieur gaat hij straks met die uitdaging aan de slag.
Joost van der Steen en Nico Prevoo van de VVD vinden het jammer maar hebben respect voor zijn keuze. Nico (fractievoorzitter): “Bart was lekker op dreef met zijn portefeuille en stond op het moment om de visie zonne- en windenergie te gaan verdedigen in de gemeenteraad. Maar we snappen zijn keuze en vinden het ook moedig dat hij deze gemaakt heeft. Bart stopt op 1 december. Tegen die tijd zullen wij als fractie ervoor zorgen dat er een waardige opvolger is voor Bart die meteen aan de slag kan met de portefeuilles duurzaamheid, mobiliteit, verkeer en vervoer, beheer en onderhoud, openbare werken, water en milieu en afval.”

Foto's:


0